Overzicht » Zwarte piet surprise maken

Zwarte piet surprise maken

zwartepiet surprise maken #55 Piet surprise – Een zwarte piet surprise maken: een piet surprise is een surprise die je aan iedereen wel kan geven, deze algemene surprise is geschikt voor elk persoon en is dan ook ontzettend leuk om te krijgen. Weet jij niet zo goed wat je moet maken of houd jij van surprises in het echte sinterklaas thema? Maak dan een piet surprise!

  • Benodigdheden: veren, , wc rollen, (foto)karton of ronde doos, ballon, kranten, gekleurd papier, verf
  • Tools: verfkwasten, lijm, plakband, schaar, behanglijm
  • Verstop plek: binnen in piet zijn buik

Handleiding zwarte piet surprise (of gekleurde piet)

Aan de slag: We beginnen met het hoofd van de piet, deze kan je maken voor een ballon op te blazen en deze te bedekken met papier-maché. Hoe groter jij jouw ballon opblaast hoe groter je piet wordt, wil je dus gaan voor een kleinere piet surprise blaas de ballon dan niet te ver op.

Terwijl het hoofd van de piet droog pak je jouw (foto)karton, mocht je een ronde doos zwartepiet surprise maken gevonden hebben dan kan je deze ideaal gebruiken voor het piet surprise lichaam. Met het (foto)karton maak je een cirkel en die plak je aan de onderkant dicht met nog een stuk karton, stop je cadeautjes alvast binnenin en maak de bovenkant ook dicht.

Indien nodig verf of beplak je nu het lichaam van je piet surprise in de kleur waar jij jouw pietenpakje in wilt hebben, vergeet niet dat het lichaam aan de onderkant een deel van de broek bevat, kies dus voor het onderste deel een leuke andere kleur.

Pak nu jouw crêpepapier, bedek hiermee het hoofd van jouw piet surprise. Als je een zwarte piet surprise wilt kies dan een andere kleur voor jouw piet surprise. Maak bijvoorbeeld een blauwe, roze, gele of groene piet surprise. Maak vervolgens meteen een leuke muts, armstukken en broekspijpen van het crêpepapier.

zwartepiet surprise makenKnip nu uit papier armpjes en benen, hierop plak je jouw van crêpepapier gemaakte mouwen en broekspijpen, een piet heeft een zwarte legging aan dus zorg ervoor dat de beentjes zwart worden, je kan desnoods nog wc-rollen om deze arm en been stroken doen om de piet wat meer dikte te geven. Vergeet niet dat de piet schoenen en handschoenen draagt!

Plak het hoofdje op het lichaam van je piet surprise en maak met stift of papier een gezichtje. En jouw piet surprise is helemaal klaar!

3 gedachten over “Zwarte piet surprise maken”

  1. kunnen er meer sinterklaas dingen komen ?zo als een piet met een kadotje in ze handen. en dan iets moeilijker gemaakt ? dat zou leuk zijn want op 5 december moed ik een seprise hebben voor iemand uit de klas en dit iedee vond ik wel leuk

    Beantwoorden
  2. kunnen er meer sinterklaas dingen komen ?zo als een piet met een kadotje in ze handen. en dan iets moeilijker gemaakt ? dat zou leuk zijn want op 5 december moed ik een seprise hebben voor iemand uit de klas en dit iedee vond ik wel leuk want aan de voorkant van nummer 54 stond zo een foto

    Beantwoorden

Plaats een reactie