Overzicht » Vogel surprise maken

Vogel surprise maken

vogel surprise maken#71 Vogel surprise maken: Veel mensen hebben thuis een vogel als huisdier, denk hierbij aan een leuk parkietje of juist een grote papegaai, een volière vol buiten of juist eentje midden in de huiskamer. Een vogel surprise is ook leuk voor iedereen die houdt van de natuur, voor hen kan je bijvoorbeeld een mooie uil, havik of buizerd maken.

  • Benodigdheden: kranten, ijzerdraad, kranten, verf, veren, karton, stift
  • Tools: tape, behanglijm, schaar, lijm, verfkwasten
  • Verstopplek: In jouw vogel of maak een extra plateau waar de vogel opstaat (bijv. een nest)

Handleiding Vogel surprise maken

Aan de slag: Een vogel surprise maken kan je zo moeilijk maken als je zelf wilt, in deze handleiding voor een vogel surprise zullen we een vrij geavanceerde vogel uitleggen, je kan er natuurlijk ook voor kiezen om twee ballonnen aan elkaar te maken met papier-maché om een uil te maken.

vogel surprise makenBegin met het maken van propjes met kranten, deze bevestig je goed met tape. Maak een snavel, een hoofd, een lichaam en een staart voor jouw vogel surprise. Hoe groter de vogel die jij wilt maken hoe groter de onderdelen moet worden. Als je graag je cadeau binnenin de vogel surprise wilt verstoppen stop deze dan middenin één van de propjes die de basis vormt van één van de onderdelen.

Je kan met ijzerdraad voetjes en vleugels maken voor jouw vogel surprise. Deze bedek je vervolgens ook met stukken vogel surprise makenkrant en steek ze voorzichtig in het lichaam van de vogel, de andere onderdelen van jouw vogel surprise kan je ook aan elkaar vastmaken met ijzerdraad. Mocht je liever de vleugels met karton maken dan kan dit ook prima, teken de vleugels uit en knip ze uit, bevestig ze vervolgens aan de vogel surprise met wat tape.

Pak nu je behanglijm en stroken krant en bedek het fvogel surprise makeniguur dat je zojuist hebt gemaakt met papier-maché, hierdoor is het tape en ijzerdraad zo niet meer zichtbaar en kan je nog extra werken een de vorm van jouw vogel, vergeet niet de vleugels en poten ook volledig te bedekken, zodra je klaar bent laat je jouw vogel surprise op zijn minst een avond drogen.

vogel surprise makenVogel surprise droog? Verf de vogel surprise dan in de kleur van de veren die jij hebt gekocht (behalve de snavel en poten natuurlijk, die verf je in de kleur waarin jij de snavel en pootjes wilt hebben). Als je geen veren hebt kunnen vinden dan is je surprise nu klaar. Heb je wel veren? Dip de puntjes van de veren dan in lijm en bevestig ze aan de vogel. Dit neemt wel wat tijd in beslag maar is bij het eind resultaat zeker de moeite waard.

Plaats een reactie