Overzicht » Taart surprise maken

Taart surprise maken

 17 taart - 1 17) Taart surprise maken: Soms gebeurd het dat het moeilijk is om te verzinnen wat nou precies bij de persoon van jou lootje past, heb je iemand uit de klas of van werk waar je eigenlijk niet zoveel over weet en is het lootje zelf ook een beetje nietszeggend over de hobby’s en favoriete onderwerpen van jou persoon en is zelfs het cadeautje iets in te trant van “verras me” dan kan een taart surprise een uitstekende oplossing zijn.

 • Benodigdhed17 taart - 2en: karton, purschuim of watjes (afhankelijk van wat voor jou werkt!), verf
 • Tools: kranten, lijm, verfkwasten
 • Verstop plek: binnenin de taart surprise

Aan de slag

Maak van de kartonnen dozen een basisvorm voor de taart die jij wilt maken, heb je meerdere dozen dan kan je een taart surprise maken van meerdere verdiepingen. Bedenk je dat een taart surprise in alle vormen en maten kan; het hoeft dus niet perse rond te zijn!

Doe je cadeautjes in de doos(zen) die jij gebruikt voor je taart surprise, maak ze vervolgens goed droog. Mocht je het niet vertrouwen wikkel ze dan desnoods in plasticfolie. Leg de dozen op een laag kranten en spuit voorzichtig purschuim over de dozen van je taart surprise heen. (Voor de jongere mensen: Vraag een 17 taart - 3volwassene om hulp!) (Let op! Purschuim zet behoorlijk uit!) maak dus geen te dikke laag over de taart surprise heen.

Als je kaarsjes of ander soort decoratie hebt dan kan je dat gerust in het natte purschuim drukken, de taart surprise heeft +/- 2 uur nodig om te drogen, zodra het droog is kan je jouw taart surprise verven in de kleur die jij wilt.

Heb je geen purschuim? Lijm de dozen dan aan elkaar vast en bedek de dozen met lijm of dubbelzijdig tape. Vul de dozen vervolgens op met allemaal losgetrokken watjes om een taart surprise te maken die er lekker fluffy uitziet, alsof je een dikke laag frosting eroverheen hebt gedaan!

5 gedachten over “Taart surprise maken”

 1. Ik wilde al zoezo een taart maken voor mijn lootje, maar ik kan nergens ronde dozen vinden! 🙁 Ik moet echt een gigantische vierkante doos vinden (ook weer geen verhuisdoos)

  Beantwoorden
  • Ik heb vorige week twee ronde dozen bij Xenos gekocht. Weliswaar met motief, maar daar gaat toch verf overheen. Ik doe twee dozen op elkaar en dan een echt cakeje er bovenop.

   Beantwoorden

Plaats een reactie