Overzicht » Sushi surprise knutselen

Sushi surprise knutselen

sushi surprise maken#90 Sushi surprise: Is de persoon op jou lootje helemaal gek op Sushi en gaat hij/zij elke maand wel even uit eten naar een sushi restaurant? Of heb je toevallig als cadeau een cadeaubon om uit eten te gaan? Maak dan een sushi surprise.

 

  • Benodigdheden: Ronde doos (te koop in hobbywinkels), verf, eventueel watjes, crêpepapier, karton
  • Tools: verfkwasten, lijm
  • Verstopplek: Binnenin de sushi

Handleiding

Aan de slag: Pak de ronde doos erbij die jij gaat gebruiken voor jouw sushi surprisesushi surprise maken. Verf de buitenste rand van de sushi surprise zwart en verf de bovenkant en onderkant wit. Dit zijn de onderlagen van de surprise.

Pak zwart crêpepapier en bedek de zijkanten er volledig mee, dit geeft een mooi zeewier effect voor je sushi surprise. Pak nu stukken karton en maak de bovenkant na van wat je in jouw sushi surprise wilt hebben. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld kaas of banaan maar ook voor zalm of  makreel. Als je weet wat hij/zij het liefste eet sushi surprise makenkan je hier je voordeel uit halen door die sushi als sushi surprise na te maken.

Als je dus een komkommer sushi surprise wilt maken met een stuk zalm maak je van karton dus 6 “dekseltjes” waarvan 4 hetzelfde formaat hebben en vrij klein zijn en de andere twee een het grotere formaat hebben. Deze deksels moeten precies als een soort cirkel in het midden van de sushi rol passen, plak aan zowel de onder als bovenkant op exact dezelfde positie van jouw sushi surprise aan beide kanten 3 van deze deksels vast (2x klein 1x groot). Verf je kleinere deksels licht groen/wit en de grotere zalm roze.sushi surprise maken

Nu kom het laatste deel van jouw sushi surprise. Pak je zak met watjes en lijm deze vast aan de boven en onderkant van jouw sushi surprise rol. Zorg ervoor dat de watjes precies om de komkommers en zalm komen. De watjes symboliseren de rijst in de sushi surprise.

1 gedachte over “Sushi surprise knutselen”

Plaats een reactie