Overzicht » Stoomboot / pakjesboot

Stoomboot / pakjesboot

stoomboot surprise maken #40 Stoomboot / pakjesboot surprise maken: weet je niet zo goed wat jij moet maken voor de persoon op jou lootje? Kies er dan voor om een stoomboot of pakjesboot te maken als surprise. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de persoon die jij hebt juist absoluut dol is op boten, dan is een pakjesboot surprise ook een erg leuk idee.

  • Benodigdheden: wc-rol, watjes, schoenendoos, papier, karton, verf
  • Tools: lijm, plakband, verfkwasten, schaar,
  • Verstopplek: onderin de boot

Instructies Stoomboot pakjesboot surprise

Aan de slag: pak de schoenendoos en stop al je cadeautjes hierin, beplak de doos hierna met papier alsof je de doos inpakt de doos kan nu niet meer makkelijk open en is zo makkelijk over te verven.

Maak met karton vier stroken, maak de vier stroken dunner dan jouw schoenendoos, stoomboot surprise maken als je een lange pakjesboot surprise wilt maak je ze lang, als jouw schoenendoos al heel lang is dan hoef je ze niet heel lang te maken. Bevestig deze stukken karton een de zijkanten van de doos zodat je naar voren twee stukken karton aan beide kanten hebt en aan de achterkant ook.

Bevestig de twee kartonnen stoken aan de voorkant aan elkaar vast en doe aan de achterkant hetzelfde.

Je pakjesboot surprise bestaat nu dus uit een holle driehoek, schoenendoos en nog een holle driehoek. Dicht de twee driehoeken af met papier of met karton. Je kan zelf kiezen als je de onderkant van jouw pakjesboot surprise ook dicht maakt of niet maar het belangrijkste is vooral om een vloer te maken aan de bovenkant. Zorg dat de vloer net iets lager is dan het karton, zodat er een railing ontstaat. Plak als finishing touch het wc-rolletje vast op de schoenendoos.

Pak nu je verf en verf jou pakjesboot surprise, de echte pakjesboot is aan de buitenkant zwart met een witte railing, vooraan is vaak een rode vlag, deze kan jij met stukken papier ook namaken. Verf ook de vloer binnenin je pakjesboot surprise en vergeet de schoorsteen niet.

Omdat de schoenendoos wat uitsteekt kan je deze bijvoorbeeld gedeeltelijk bruin verven zodat dit het huisje op je pakjesboot surprise wordt.

stoomboot surprise makenKnip uit papier pietjes en sinterklaas, je kan ook vlaggetjes maken en deze vanaf de mast bevestigen naar de hoeken van je surprise.

Om je surprise af te maken kan je met watjes rook uit de schoorsteen maken op je surprise.

2 gedachten over “Stoomboot / pakjesboot”

Plaats een reactie