Overzicht » Stadsbus of trein surprise maken

Stadsbus of trein surprise maken

bus surprise maken 38) Stadsbus / trein: Is de persoon op jou lootje altijd met de trein of met de bus ondanks dat hij of zij een rijbewijs heeft? Of heb je iemand op je lootje die hartstikke fan is van treinen of bussen? Gaat die persoon misschien vaak met de trein of bus? Maak dan een trein of bus surprise.

  • Benodigdheden: kartonnen doos, verf, huishoudfolie, papier, tijdschrift/foto’s/tekeningen
  • Tools:  schaar, plakbank, lijm, ijzerdraad
  • Verstopplek: binnenin de bus surprise

 Aan de slag

Voor het voorbeeld maken we een bus surprise, een trein surprise kan je uitwerken met vergelijkbare technieken.

Pak de kartonnen doos, je kan bijvoorbeeld bij de supermarkt een doos pakken waarin pakken melk zaten, deze heeft al een mooi lang recht figuur dat overeenkomt met wat jij nodig hebt voor jou bus surprise. Kan je geen geschikte doos vinden pak dan een andere en knip en plak deze om tot het op een bus surprise lijkt.bus surprise maken

Knip ramen uit de zijkant van de doos, als je graag de deuren van je bus surprise wilt maken kan je hiervoor ijzerdraad gebruiken, knip de deuren uit en maak van het ijzerdraad een soort kromming. herbevestig ze aan de binnenkant met ijzerdraad (prik het door het karton heen) zodat je ze nog open en dicht kan maken.  Knip ook ramen uit de deur en bedek alle ramen met huishoudfolie.

Maak van stukjes karton bankjes en plaats deze in de bus surprise, een bankje kan je simpel maken voor een vierkantje uit te knippen en twee kanten omlaag de buiten zodat hij hierop kan blijven staan, je mag ze natuurlijk ook wat ingewikkelder maken.

Knip of teken uit foto’s/tijdschriften kleine hoofdjes die voor de ramen in de bus passen, zo kan je bijvoorbeeld allerlei beroemdheden uitknippen of juist foto’s van mensen uit de klas of van werk. Leef je lekker uit en maak de surprise zo persoonlijk bus surprise maken mogelijk met deze buspassagiers.

Verstop je cadeaus binnenin de bus surprise en maak hem volledig dicht, gebruik verf of geprinte labels om de buitenkant van de bus de kleur te geven van de bus die lokaal bij jullie rijdt, via Google kan je een goed voorbeeld zoeken.

Plaats een reactie