Slang surprise maken

By   oktober 9, 2017

Wil je een slang surprise maken? Deze Sinterklaas surprise is niet alleen eenvoudig om te maken, maar kost bovendien weinig tijd. Zonder de slang te verven, ben je tussen de 5 en 15 minuten kwijt! Bijna iedereen heeft de benodigdheden in huis, dus je kunt direct aan de slag.

Tijdsduur:

ongeveer 30 minuten

 

Benodigdheden

Wat je nodig hebt om deze slang surprise te maken is het volgende:

  • 6 wc rollen (alleen het karton)
  • Touw
  • Verf
  • Schaar

wat nodig surprise

Hoe ga je aan de slag

Als eerst knip je van iedere wc rol de hoekjes af zoals in de afbeelding hieronder is aangegeven. De rode stippel lijn geeft aan waar je moet knippen. Doe dit bij alle wc rollen.

Gaatjes maken

De volgende stap is de gaatjes maken. In de afbeelding hieronder zie je zwarte puntjes. Dat is de plek waar je een gaatje maakt.

2 wc rollen krijgen aan de linker kant 2 gaatjes (onder 1 en boven 1). Deze zijn straks voor de kop en staart.

De 4 wc rollen krijgen zowel links als rechts 2 gaatjes (onder 1 en boven 1). Deze zijn voor het lichaam.

De gaatjes zijn nodig zodat je de wc rollen aan elkaar kunt maken met touw. Gaatjes maken kan bijvoorbeeld door met een schaar gaatjes te prikken. Pas wel op dat je niet in je vingers prikt! Vraag het anders je ouders om te doen.

Wc rollen aan elkaar vastmaken

Nu moet je de wc rollen aan elkaar vastmaken. Dit doe je met touw. Je schuift 2 wc rollen over elkaar heen waarbij de gaatjes boven elkaar komen te liggen. Zo kun je het touw erdoorheen steken. Soms wil het touw niet makkelijk door de gemaakte gaatjes heen. In dat geval kun je een haarspeld van je moeder gebruiken. Als het touwtje door alle vier de gaatjes is gegaan dan leg je een dubbele knoop aan het begin en aan het einde in het touw. Hierdoor blijft alles aan elkaar zitten.

touw-door-wc-rol

Als je alles aan elkaar hebt vastgemaakt dan krijgt de slang surprise al aardig wat vorm. Als het goed is ziet hij eruit zoals in de afbeelding hieronder.

slang-surprise

Met het karton wat je over hebt gehouden (wat je eerder hebt afgeknipt), kun je de slangentong maken. Deze verf je bijvoorbeeld rood en plak je in de mond van de slang nadat je het lichaam hebt geverfd.

Voor de ogen van de slang kun je van alles gebruiken, zelfs knopen!

Uiteindelijk kan je Sinterklaas surprise : Slang er zoals hieronder afgebeeld uit gaan zien.

slang-sinterklaas-surprise

 

Slang surprise maken
4.3 (85%) 12 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *