Overzicht » Schoen surprise maken

Schoen surprise maken

schoen surprise#41 Schoen surprise maken: een schoen surprise is niet alleen in het sinterklaas thema maar ook uitstekend voor allerlei dames en heren die een hele collectie schoenen thuis hebben staan die ze wellicht niet eens dragen. Ook is deze surprise leuk voor iemand die in een schoenenwinkel werkt.

 

  • Benodigdheden: karton, verf, veters, stro en/of wortel
  • Tools: verfkwasten, schaar, lijm/tape
  • Verstop plek: Het maken van een schoen surprise kan je zo moeilijk of juist zo makkelijk maken als je wilt.

 Handleiding Schoen surprise

Zo kan je ervoor kiezen om zelf helemaal een schoen na te maken voor je surprise of hem juist zo simpel mogelijk te maken voor een standaard schoen te maken. Afhankelijk van wat je kiest is het wel van belang dat je van te voren voor je hebt hoe de schoen surprise eruit komt te zien, zoek desnoods een foto van de schoen op of pak er een schoen bij.

Pak je karton erbij en teken de lijnen uit, je begint met de zool van de schoen, dit bepaald meteen hoe groot jou schoen surprise gaat worden. Heb je dus een groot cadeau dan heb je wellicht een erg grote of juist een hoge schoen nodig.schoen surprise maken

Om een goed voorbeeld erbij te houden zoek je bij google afbeeldingen “knutsel schoen sinterklaas” hier vind je allerlei tekeningen die jij kan gebruiken voor jouw schoen surprise.

Als je een platform schoen wilt maken teken je aan de zijkanten van jouw getekende zool een hoge zool voordat je aan de neus van de schoen begint. In een platform schoen kan je goed jou cadeau verstoppen en een dubbele bodem maken. Na de zool teken je de neus uit van de schoen en werk je langzaam omhoog tot je bij de schoen surprise opening komt. Maak exact hetzelfde na aan de andere kant van de zool.

Maak aan de voor en achterkant van de zool de voor en achterkant van de schoen, ook hierin verwerk je de hoogte schoen surprise makenvan de zool, aan de achterkant zorg je ervoor dat het hele stuk even hoog is als de achterkant van de schoen surprise aan de voorkant moet je hem iets langer maken zodat het stuk ook over het veterstuk past. Maak ook een kopie van de zool.

Kleur het geheel alvast in en vergeet voor het uitknippen niet dat je nog plakranden moet maken, knip alles uit stop je cadeau onder de dubbele bodem en plak alles vast. Wat stro en wortels erin je je schoen surprise is klaar. .

Plaats een reactie