Overzicht » Schatkist surprise maken

Schatkist surprise maken

13 schatkist - 1  13) Schatkist surprise maken: Speciaal voor de ontdekkingsreiziger, een echte schatkist surprise, leuk voor iemand die vaak op reis gaat of iemand die graag vaart of dol is op piraten. Genoeg mensen om een schatkist surprise voor te maken. Het voordeel van deze surprise is dat de persoon op je lootje niet perse verbonden hoeft te zijn met een schatkist, er zitten immers cadeautjes in wat een echte schat is! een echte “wat moet ik maken?” Surprise!

  • Benodigdheden: hoge rechthoekige doos, gekleurd papier, verf, karton en natuurlijk chocolade munten van sinterklaas!
  • Tools: stanleymes/schaar, verfkwasten, tape/lijm, passer
  • Verstop plek: onderin de schatkist

Aan de slag: pak de hoge doos en teken aan de zijkanten de schatkist surprise uit. Maak met een passer een halve cirkel die van rechts naar links loopt aan de bovenkant. Teken aan de zijkanten en voorkant twee rechte lijnen zorg ervoor dat deze lijnen niet te zicht op elkaar zitten. De bovenste lijn moet samenkomen met de cirkels aan de zijkanten en gaat in tegenstelling tot de andere lijn ook over de achterkant.

Gebruik je schaar of de stanleymes (mocht je nog wat jong zijn vraag je ouders of een 13 schatkist - 2
andere volwassene dan om hulp!!) en snij de bovenkant van de boog weg zodat de doos niet meer recht afloopt maar juist in een ronding. Snij vervolgens verder over de bovenste lijn zodat de doos nu aan zijkanten in een boog loopt en voor en achter een stuk lager zit (dit wordt de half ronde deksel)

Snijd vervolgens de onderste lijn op de schatkist surprise gedeeltelijk open (laat de achterkant heel maar snijd de voorkant en zijkant wel open. Knip vervolgens uit karton een recht stuk dat groot genoeg is om over beide cirkels te gaan, maak deze vast aan de 13 schatkist - 3achterkant van de doos en aan het strookje dat je aan de voorkant over hebt gelaten (ruimte tussen de twee gemaakte strepen) je kan nu de deksel van de schatkist surprise open en dicht doen.

Stop je cadeautjes p de bodem van de schatkist en vul hem desnoods tot het midden met krantensnippers. Maak vervolgens met nog een stuk karton een hogere dubbele bodem en bedek deze met de chocolade munten. Verf de schatkist surprise in de gewenste kleuren en maak met zwart papier lijnen en klaar is je schatkist surprise!

4 gedachten over “Schatkist surprise maken”

Plaats een reactie