Overzicht » Piano surprise maken

Piano surprise maken

 08 piano spelen - 1 8)  Piano surprise: een piano surprise is vanzelfsprekend een leuk idee voor iemand die uitstekend piano kan spelen. Meer dat zijn niet de enige personen waarvoor jij deze surprise kan maken.

Zo is een piano surprise ook een uitstekend idee voor iemand die houdt van klassieke muziek of altijd tranen in de ogen krijgt bij een geweldig piano stuk.08 piano spelen - 2

  • Benodigdheden: twee dozen, verf/papier
  • Tools: verfkwasten, lijm
  • Verstopplek: onder de toetsen

Aan de slag

Eén van de dozen wordt de achterstel van de piano, we maken een iets ouderwetse piano na. Deze doos verf je zwart of bruin afhankelijk van welke kleur jij de piano wilt hebben.

Pak de andere doos en verf deze gedeeltelijk in dezelfde kleur als de achterkant van de piano. Laat alleen de plek waar je de toetsen maakt een egale witte kleur, hier kan je namelijk makkelijk overheen verven en de meeste toetsen zijn al wit.

Plak de twee dozen aan elkaar vast, zorg er wel voor dat de dozen dus niet even hoog zijn, ze moeten namelijk genoeg ruimte over hebben tussen elkaar omdat de toetsen niet op dezelfde hoogte zitten als de bovenkant van de piano.

Je kan ervoor kiezen om de voorste kleinere doos lichtelijk in te knippen aan de onderkant, een echte piano heeft dit namelijk ook. Hier kan de pianist namelijk zijn of haar benen kwijt.

Ook kan je ervoor kiezen om een stoeltje erbij te maken en deze erbij te zetten, door een kartonnen ondergrond te maken kan je het gezamenlijk vastplakken op de ondergrond zodat het als geheel bij elkaar blijft.

08 piano spelen - 3Als toetsen kan je een foto van toetsen uitprinten, echter is het een beter idee om ze erop te verven omdat je doos vaak niet in dezelfde formaat is als dat wat je uitprint. Om een beter effect te maken tussen de toetsen kan je met karton te toetsen maken en deze op de doos plakken zo hebben je toetsen een echt 3d effect, om dit effect te versterken kan je een lichte verhoging achterin maken waar je de toetsen op bevestigd. Door dit te doen kan je de toetsen echt indrukken.

5 gedachten over “Piano surprise maken”

Plaats een reactie