Overzicht » Palmboom surprise maken

Palmboom surprise maken

palmboom surprise maken#60 Palmboom surprise maken: Een palmboom surprise is leuk voor jong en oud, bijna iedereen is wel dol op een zee,zon,strand vakantie en een palmboom past daar natuurlijk goed bij. Je cadeau moet natuurlijk wel passen in de stam van de palmboom surprise, koop dus eerst je cadeaus in voor je besluit een palmboom te maken.

  • Benodigdheden: karton, kranten, ballonen, stuk hout, groene vellen papier (2 kleuren), verf, touw
  • Tools: verfkwasten, lijm, behanglijm, schaar, tape
  • Verstopplek: in de palmboom stam of kokosnoten

Handleiding palmboom surprise

Aan de slag:  Pak een mooi lang stuk karton, als je alleen kleinere stukken kan vinden tape deze dan stevig aan elkaar vast. Het is de bedoeling dat je van het karton een mooie stam maakt, over de stevigheid hoef je nu nog niet te letten.

Afhankelijk van hoe jij zo wil papier-maché wil plakken kan je de palmboom surprise stam palmboom surprise makenalvast vastmaken aan het stuk hout (heb je geen hout? Gebruik dan ander stevig/zwaar materiaal). Stop je cadeau binnenin de stam indien je ze hier wilt verstoppen, je kan er ook voor kiezen om ze zo in de kokosnoten te stoppen. (alleen voor lichte cadeaus!)

Pak je kranten en knip deze in mooie stroken, maak vervolgens je behanglijm en bedek jouw kartonnen palmboom surprise stam met de stroken krant, hoe hoger je stam hoe meer lagen je moet gebruiken. Een laag of 5/6 is mooi voor een palmboom surprise van ongeveer 150cm. Laat de palmboom surprise stam drogen en verf hem vervolgens bruin, je kan meerdere kleuren bruin combineren om een mooiere stam te maken.

Wanneer je bezig bent met het papier-maché van de palmboom surprise stam maak dan palmboom surprise maken ook meteen je kokosnoten (ballon opblazen en bedekken met papier-maché) ook deze verf je bruin zodra ze droog zijn. Indien je jouw cadeau in de kokosnoot wilt verstoppen bedek deze dan met extra veel papier-maché lagen. Knip hem na het drogen open, stop je cadeau erin en plak hem stevig dicht (met o.a. tape) en verf hem hierna bruin.

Terwijl je de palmboom stam laat drogen na het aanbrengen van alle benodigde lagen pak je jouw vellen papier erbij, knip hieruit palmbladen. Op google kan je een aantal palmboom surprise makenvoorbeelden vinden over hoe je jouw bladen het mooiste uit kan knippen. Zo zal je diverse ideeën tegenkomen zoals de bladen voor je palmboom surprise een aantal keer te vouwen voor een realistische look of door twee kleuren groen met elkaar te combineren.

Nu is het enkel nog een kwestie van alles aan elkaar plakken, de kokosnoten kan je desnoods extra stevig bevestigen met een stuk touw.

Plaats een reactie