Meer surprise ideeën (26-50)

      

 

26-50 surprise ideeën

 

26) Spiegel surprise: Een echte ijdeltuit kan niet zonder spiegel. Spiegeltje spiegeltje aan de wand….. Maak eenvoudig een spiegel. Je hebt het volgende nodig: kartonnen doos, purschuim voor de rand en aluminium folie voor de spiegel zelf. Plak uiteraard eerst het aluminium folie op de doos (aan de randen) voordat je deze afwerkt met purschuim. Je kunt er ook eventueel een badkamer kastje met spiegel van maken.

foto toestel27) Fotocamera / fototoestel: Een fotocamera is leuk om te maken voor een (amateur)fotograaf en iedereen die gek is van foto’s. De basis ingrediënten zijn karton, wc-rol en verf. Je kunt hem zo gedetailleerd maken als je zelf wilt. Details kun je op internet zoeken (Google afbeeldingen) en deze uitprinten. De lens kun je beplakken met aluminium folie en/of huishoudfolie. Op het LCD scherm kun je een zelf gemaakt plaatje op tekst plakken.

28) Zak chips: Voor de vreetzakken en chipsliefhebbers hebben wij de zak chips surprise. Het leuke is dat je zelf alle merken, kleuren en smaken kunt bedenken. Alle vrijheid dus. Wat heb je nodig om deze surprise te maken: plastic zak of tas welke je beschilderd of beplakt. Gebruik opvulmateriaal rond je cadeau om een mooie vorm te krijgen. Mocht je de zak luchtdicht krijgen is hij helemaal geslaagd.

29) Parfum fles of verpakking: Iedereen houdt wel van een lekker geurtje. Deze surprise kan makkelijk een moeilijk zijn. Als je alleen de verpakking van een favoriete geurtje gaat maken als surprise hoeft het niet moeilijk te zijn. Je kunt hem verpakken met doorzichtige huishoudfolie voor een finishing touch. De moeilijke versie is wellicht van papier mache waar je de fles mee kunt maken. Google naar wat plaatjes. Zolang het merk goed leesbaar is ben je al een eind op de goede weg.

30) Handtas surprise: Welke vrouw kan nu niet zonder handtas? Maak een handtas na van een chique merk of van een favoriet merk. De tas maken van papier mache is de beste keuze. Uiteraard kun je hem ook maken van karton of vuilniszakken. De hengsels kun je maken van dik touw of de hengels van een oude boodschappentas of plastic tas.

31) Lippenstift / Lipstick: Een lippenstift surprise voor de vrouw die vaak lippenstift draagt. Of als je niets anders kunt verzinnen. Let er wel op dat je cadeau in deze surprise gaat passen aangezien deze lang en smal wordt. Je kunt voor het bouwen gebruik maken van keukenrollen, kranten en/of papier mache. Gebruik een mooie velle kleur om de lippenstift te benadrukken. Aluminium folie kan wellicht de surprise ook opleuken.

32) Föhn surprise: Zowel voor man als vrouw kun je een föhn maken. Uiteraard zullen de meeste mannen geen roze exemplaar waarderen zoals op de foto. Een ideaal object voor papier mache toe te passen, maar… het kan ook zonder. 2 Kartonnen keukenrollen en je bent al op de helft. Mocht je een klein rond doosje hebben dan heb je geen papier mache meer nodig..

33) Xbox spelcomputer: Een Xbox is makkelijk nagemaakt. Een zwarte doos met wat logo’s erop en je bent er bijna. Je hebt nog een accessoire nodig om de Xbox te benadrukken. Je kunt hierbij denken aan een controler(papier mache) of een spelletje in een DVD hoesje. Het laatste is makkelijk gemaakt. Een (oud) DVD hoesje kun je voorzien van een nieuw papiertje. Google naar ‘Xbox game cover’ en je komt veel hoesjes tegen. Uitprinten en klaar. Uiteraard kun je ook een Playstation maken met dezelfde ingrediënten.

34) Voetbal surprise: Welke man houdt er nu niet van voetbal? Een voetbal surprise maken is makkelijk en snel gemaakt van papier mache. Wat heb je nodig: Een ballon, bangplaksel, kranten en verf. Blaas eerst de ballon op. Probeer deze een beetje rond te krijgen. Desnoods met plakband er om heen. Plak daarna je krantenrepen die in de lijm gedoopt zijn op de ballon. Als alles is gedroogd kun je hem door midden zagen. Vervolgens stop je het cadeau in het midden en plakt de 2 helften weer aan elkaar vast. Vervolgens kun je hem verven.

35) Klok surprise: Iemand die vaak niet op tijd komt of altijd aan het haasten is? Maak een klok in je eigen stijl. Een surprise klok maken is tamelijk eenvoudig. De basis is een kartonnen doos beplakt met jouw wijzerplaat wat van alles kan zijn en een stel wijzers.
De wijzers kun je maken van lange satéprikkers. Deze kun je nog inwikkelen met papier voor de kleur of vorm. Uiteraard kun je ook van alles uitprinten zoals de cijfers.

36) Spongebob surprise: Sponge bob wie kent hem niet? Sponge bob is makkelijk na te maken. Sponge bob is bijna helemaal vierkant dus een doos is al de basis. Dan nog een paar benen en armen en je bent er bijna. Deze zijn goed te doen met wc-rolletjes / keukenrol. Sponge bob heeft ook nog een grote neus dus vergeet die niet.

37) Kijkdoos surprise: Met de kijkdoos surprise kun je echt alle kanten uit. Hij is eenvoudig te maken en geeft een hoop plezier. Een schoenendoos of soortgelijke doos zou perfect zijn. Maak een extra bodem in de kijkdoos waaronder je het cadeau verstopt. Een kijkdoos heeft kijkgaten nodig en een opening waar licht door naar binnen komt. Je kunt de kijkdoos inrichten met een thema naar eigen smaak.

38) Stadsbus / trein: Gaat iemand vaak met de bus of trein dan kun je deze namaken. Karton of papier mache kunnen een uitkomst bieden. Een trein kenmerkt zich vooral door zijn kleuren (blauw met geel). Een stadsbus wellicht door zijn wielen, ramen, busnummer en de naam van de busmaatschappij. Google voor wat foto’s.

39) Puntzak friet surprise: Iedereen houdt van patat. Tevens een mooie manier om je cadeau te verstoppen. De frieten kun je maken van spons welke je in repen hebt geknipt. Je kunt witte siliconenkit of acrylaatkit gebruiken als mayonaise. De zak kun je maken van een vel karton of stevig papier.

40) Stoomboot / pakjesboot: Vrij eenvoudig kun je een stoomboot surprise maken. Een stoomboot heeft vaak als kenmerk dat hij een schoorsteen heeft. Deze kun je maken van een wc-rolletje met een plukje watten er in dat de stoom moet voorstellen. Maak ook een sinterklaas en wat pieten om het plaatje kompleet te maken.

41) Schoen surprise: Een surprise die echt met Sinterklaas te maken heeft. Maak van karton een schoen. Het vergt wel wat handigheid om een schoen te maken van karton. Je kunt het cadeau in de zool van de schoen verbergen. Met een stuk touw kun je de veters maken. Wat stro en een wortel maken de schoen surprise af. Houd een echte schoen er naast als voorbeeld.

42) Heks surprise: Maak een heks op een bezemsteel. Je kunt hem zo groot maken als je zelf wilt. Wellicht een wat lastige surprise waar veel werk in kan zitten. Je hebt o.a. een houten stok nodig en stro voor de bezemsteel. De heks kun je maken van papier mache. Mocht je nog ergens een zwarte lap stof hebben dan kun je de heks daarmee aankleden. Ook kan er een zwarte kat worden toegevoegd die met de heks meereist op de bezemsteel.

43) Zonnebank: Voor de zonaanbidders hebben we de zonnebank. Karton en huishoudfolie en witte verf op papier zijn de basis ingrediënten voor deze surprise. Je kunt wat details zoals lampen en merk uitprinten en opplakken. Om het nog wat meer tropisch te maken kun je een palmboom toevoegen welke ook van karton te maken is maar ook van papier mache. Eventueel kun je ook nog een poppetje op de zonnebank laten liggen.

44) Make-up surprise: Een oogschaduw doos / make-up set surprise. Een kleurrijk iets waar je iedere vrouw een plezier mee doet. De oogschaduw kleuren kun je met verf maken maar uitprinten kan natuurlijk ook. Een spiegel is ook een leuke toevoeging waar je aluminiumfolie voor kunt gebruiken. Karton en zwart papier of verf is hier de basis. Eventueel kun je nog een bekend make-up merk aan dit geheel toevoegen.

45) Wordfeud surprise: Ken jij ook een Wordfeud verslaafde? Maak heel makkelijk deze eenvoudige Wordfeud surprise. Een kartonnen doos die zwart is gemaakt met papier en verf is de basis. Vervolgens kun je met verf het Wordfeud spel na schilderen. Uiteraard kun je dit ook gewoon printen. Het is natuurlijk wel leuk als je de naam van de ontvanger in Wordfeud-letters in het bord maakt.

46) Gitaar / muziek surprise: Maak een muziekinstrument zoals bijvoorbeeld een gitaar. Met karton kom je een heel eind. Ook doet papier mache en kippengaas het goed om deze surprise te maken. Snaren kun je van touw maken of van visdraad / nylondraad. Met (water)verf kun je de gitaar maken in jouw eigen stijl. Je kunt een elektrische gitaar maken maar ook een akoestische gitaar.

47) Autoband surprise: Voor de echte auto liefhebber of automonteur kun je een autoband met velg maken. Deze zou je helemaal van karton kunnen maken. Zwarte verf en zilveren verf zijn de basis kleuren. Met grijze verf kun je het profiel van de autoband tekenen. De zilveren verf zou voor de velg kunnen zijn. De band kun je voorzien van witte letters van een bekend bandenmerk.

48) Brandweer surprise: Maak een brandweerauto na van karton. Deze brandweer surprise is vrij eenvoudig te maken. Je zou hem bijna helemaal van karton kunnen maken. Je kunt de details uitprinten maar ook verven. Rood is de basiskleur. Een brandweerwagen is vrij hoekig dus met een kartonnen doos zou je best wel eens uit kunnen komen.

49) Cupcake surprise: Wie lust er nu geen cupcake? Maak een smakelijk uitziende cupcake. Ook met de versiering bovenop kun je helemaal los gaan. Maak een goudgele cupcake of een bruine chocolade variant. Waarschijnlijk heb je hiervoor papier mache nodig maar wellicht heb je nog een spons liggen die hiervoor heel geschikt kan zijn. Ook zou je purschuim kunnen gebruiken voor de topping.

50) Vliegtuig surprise: Voor de wereldreiziger is een vliegtuig een hele leuke optie. Een vliegtuig surprise is wellicht eenvoudiger te maken dan het lijkt. De romp is een langwerpige koker met daaraan vleugels en een staart. De neus loop wat puntig uit. Een vliegtuig is er in alle kleuren. Zet er met grote letters aan de zijkant op van welke luchtvaart maatschappij deze is.

 

 

                    

81 Comments on “Meer surprise ideeën (26-50)

 1. tjaa

  Ik had iemand getrokken die gym geeft, khad twee dozen aan elkaar geplakt, in 1 doos het cadeau, de rande van doos beplakt, gymzaalvloer getekend op de dozen geplakt, en dan nog een paar gymtoestellen gemaakt, en die erop geplakt… Was goed geslaagd. tKan veel tijd kosten, dus bedenk goed hoeveel tijd je eraan wilt besteden

  tjaa

 2. Dat blijft een mysterie

  Mischien kun je een tennisveld maken met een tweed bodem dan kun je daar de kadootjes in doen

 3. Anoniem

  Ik heb een lootje getrokken voor een meisje die van tennis houd maar een tennisracket is zo standaard dus weten jullie nog iets?

  ps. het liefst niet te moeilijk

  1. Dat blijft een mysterie

   Mischien tennis veld met een onder verdieping daar kun je de kadootjes in doen

 4. onbekend

  ik he een zwarte piet gemaakt met karton en de hoofd van ballon eerst moet je in de lijf maken pak een doos leg er heel veel propjes krant in zet de cadootjes er in pak de doos met inpakpapier in van sinterklaas en maak do hoofd vast met plakband laat die gene in de doos slaan en dan late krabbelen kijken wat er uit komt……………..

 5. Cherissa......

  Wauw hier heb ik veel aan maar. Niet heus kunnen jullie niet gewoon uitleggen in stapjes wat je moet doen en wat je moet hebben ‘!!

 6. carlijn

  Een eiland maken is ook leuk! Heb ik gedaan. Grote doos helemaal blauw beplakken, dan een ronde/eiland vorm uit zandkleurig, goud of geel papier op de doos plakken, dan kan je bijvoorbeeld van karton een vuurtoren, of boompjes met hangmat, of vlag, of barbecue maken. Handdoekjes erbij,varieer! Gewoon even tip. 🙂

 7. britt

  help !! ik heb voor school een jongen getrokken zn hobby’s zijn cricket en voetbal maar iets van papier mache kan ik niet maken dusse HELP !!!

 8. Naomiloves

  Helup! Ik heb een jongen getrokken, hij houd van voetbal, ipod en lekker eten. Is een pizza een goed idee?
  xx

  1. gezina

   Maak van witte plastic bekers anelkr gelijmd een enorme voetbal. Goedkoop met een groots effect. Je begint met een circel en later maak je het onderste dicht. Suc6

   1. Artie

    Heb je toevallig een foto, vind het een leuk idee, maar begrijp het niet helemaal

 9. lindaxx

  heyxx

  ik moet een surprise maken voor een meisje dat van voetballen houdt en ze kan ook best grappig zijn maar ik weet nie wat ik moet maken =( =(

  1. Benjamin

   Koop een voetbal.
   Teken er een smiley op.
   Maak een gat in de achterkant.
   Doe je cadeau erin.
   Doe hem weer dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rekensom *