Overzicht » Kip surprise maken

Kip surprise maken

kip surprise maken#82 Kip surprise: Kippen als huisdier? Maak een leuke kip surprise die op het nest zit! Maar in plaatst van een paar eieren leuke cadeautjes. De kip surprise is ook leuk om te maken voor iemand die dol is op het eten van kip en altijd naar de KFC wilt.

 

  • Benodigdheden: twee ballonnen, zaagsel/hooi of iets wat hierop lijkt, een iets hogere kartonnen doos, stukken wit en rood papier, wc rol, verf en stiften
  • Tools: schaar, lijm, kwasten
  • Verstopplek: In het nest

Handleiding

Aan de slag:Blaas de twee ballonnen op, zorg hiervoor voor twee verschillende maten. De ene ballon dient als hoofd en de ander als lichaam van jouw kip surprise.kip surprise maken Beplak beide met papier-maché en laat deze drogen, vaak is hier ongeveer een nacht voor nodig.

Tijdens het drogen kan je aan de slag gaan met het nest van de kip surprise.

Zorg er eerst voor dat de doos goed dicht zit aan de onder en bovenkant. Knip vervolgens aan de  bovenkant van de doos een gat, maak deze niet te groot, het is de bedoeling dat de kip surprise in het gat zit en dus niet in het gat naar beneden valt.

Kleed vervolgens de buitenkant van de doos waarin het nest van jouw kip surprise zit leuk aan, dit kan bijvoorbeeld door het simpel te houden; verf het in één kleur of kip surprise makenmaak er wat meer werk van en beplak de doos met mooie (origami) bloemen. Kortom; leef je ermee uit.

Zodra het nest van de kip surprise naar wens is aangekleed vul je de bodem van de doos met hooi of zaagsel, heb je dit niet? Dan kan je ook een aantal kranten in reepjes over de bodem verspreiden, leg vervolgens je cadeaus verspreid over de bodem. Je nest is nu klaar voor gebruik.

Is je kip surprise ondertussen droog? Dan kan je beginnen met het afmaken van je kip surprise. Knip de witte vellen papier in klein veerachtige vormpjes, beplak het lichaam van je kip hiermee, vind je veren knippen teveel werk? Maak dan rechte kip surprise makenblokjes die je gebruikt als veren. Mocht je dit alsnog teveel werk vinden dan kan je jouw kip surprise natuurlijk ook gewoon wit verven. Maak vervolgens met rood de details van de kip surprise af en plak er een snaveltje en oogjes op (deze kan je inkleuren met stiften). Zet vervolgens de kip op het nest; en klaar!

3 gedachten over “Kip surprise maken”

Plaats een reactie