Overzicht » Kijkdoos surprise maken

Kijkdoos surprise maken

kijkdoos surprise maken37) Kijkdoos surprise maken: een kijkdoos surprise is nooit hetzelfde, een kijkdoos laat je toe om erin te verwerken wat je maar wilt. Maak bijvoorbeeld je hele klas na binnenin de doos of de kamer van de persoon op jou lootje, een kijkdoos surprise kan je zo moeilijk maken als je zelf wilt.

  • Benodigdhekijkdoos surprise makenden: hoge doos of schoenendoos, karton, papier, verf, crêpepapier
  • Tools: schaar, lijm,
  • Verstopplek: dubbele bodem in de kijkdoos surprise

 Aan de slag

Voordat je begint met jou kijkdoos surprise moet je goed bedenken wat je precies binnenin gaat maken. Mocht je niet veel over de persoon op je lootje weten kan je een neutraal thema kiezen zoals een sinterklaas thema of het namaken van je klas. Op internet zijn voor het sinterklaas thema al veel printbare a4tjes te vinden met kant en kijkdoos surprise maken klare poppetjes voor in je kijkdoos.

Voor het voorbeeld maken we een jungle kijkdoos surprise voor iemand die houdt van dieren hiervoor gebruiken we een hogere doos je kan het echter ook verwerken in een schoenendoos.

Pak een stuk karton en knip deze zodat je een dubbele bodem kan maken onderin de doos, stop je cadeaus onderin de kijkdoos surprise en dicht de onderkant met de dubbele bodem.

Pak je verf en verf de binnenkant in een groen kleur, omdat het een hogere doos is kan je er kleureffecten in verwerken van grond naar lucht (donker groen – groen – blauw).

Zodra de hele doos de correcte kleur heeft van binnen moet je een aantal kijkgaten maken zodat de persoon op jou lootje op verschillende hoogtes naar binnen kan kijken in de kijkdoos surprise.

Maak aan de zijkanten lichtgaten en dicht deze af met crêpepapier, door een bepaalde kleur te kiezen kan je de gloed binnenin bepalen (bijv. voor onderwater blauw papier.) voor de jungle kan je onderin groen gebruiken en bovenin geel.

Knip en teken uit karton hogere bomen, bosjes, stenen en vul de kijkdoos surprise opkijkdoos surprise maken zodat als je nu naar binnen kijkt al behoorlijk een jungle idee krijgt. Leg desnoods op de bodem echt wat bladeren enz.

Teken of print vervolgens allerlei dieren uit en verdeel ze over je surprise, zo kan je aapjes in de bomen verstoppen en tijgers tussen de bosjes op de bodem, laat je fantasie de vrije loop en je kijkdoos surprise is klaar!

2 gedachten over “Kijkdoos surprise maken”

Plaats een reactie