Overzicht » Ijsje surprise maken

Ijsje surprise maken

  25 ijsje - 125) Ijsje / ijshoorntje surprise: iemand die voortdurend ijs eet en altijd wel een ijsje wilt na het eten of als jullie samen in de stad zijn helemaal dol is op een bepaald ijsje? Maak dan een ijshoorn surprise. Dit is overigens ook een goed idee voor wanneer je niet zo goed weet wat je precies moet maken voor jou persoon, een ijshoorn surprise past bij bijna iedereen want wie houdt er niet van ijs?!

  • Benodigdheden: ballonen, karton, kranten, verf
  • Tools: verfkwasten, lijm, behanglijm
  • Verstopplek: onder de ijsbollen

Aan de slag

Maak met karton een cirkelvorm, maak een extra strook die net iets groter is dan de hogere cirkel vorm (het word een ijshoorn suprise met een platte onderkant) bevestig de hoge koker onder de bredere lagere koker, dit kan je doen met karton dat schuin afloopt. Maak ook een cirkelvormige bodem die past aan de onderkant, deze lijm of plak je ook direct vast.

Pak vervolgens drie ballonnen (of 25 ijsje - 2twee, afhankelijk van hoeveel bolletjes je wilt maken op jou ijshoorn surprise). En blaas deze zo op zodat ze allemaal in de hoorn houder passen zodra ze klaar zijn. Bedek alle ballonen met kranten en behanglijm (papier-maché) en laat ze drogen.

Terwijl je wacht tot de ijsbollen van de ijshoorn surprise drogen kan je het ijshoornje surprise van karton verven in een licht bruine kleur dat overeenkomt met de kleur van ijshoorntjes. Schilder de 25 ijsje - 3binnekant ook gedeeltelijk mee, de bovenkant kan namelijk nog zichtbaar zijn zodra de ijsbollen in de ijshoorn surprise geplaatst worden. Stop je cadeautjes op de bodem van het hoorntje.
Zodra de ballonen droog zijn verf je ze in allerlei kleuren, geel is bijvoorbeeld banaan, lichtblauw is smurfenijs of wit met stipjes als stracciatella. Als je weet wat de favoriete smaken zijn van de persoon op jou lootje kan je die kleuren kiezen als kleur voor de ijsbollen voor op je ijshoorn surprise.

Plaats een reactie