Overzicht » Huis surprise maken

Huis surprise maken

15 huis - 1 15) Huis surprise maken: heeft de persoon op jou lootje net een nieuw huis? Of weet je gewoon niet zo goed wat je anders moet maken? Het kan natuurlijk ook prima goed zijn dat ze persoon op jou lootje hartstikke trots is op zijn of haar huis maak voor deze mensen een huis surprise.

  • Benodigdheden: kartonnen doos, verf, papier, foto van het huis
  • Tools: lijm, schaar, plakband, verfkwasten, stanleymes
  • Verstop plek: binnenin het huis surprise

Aan de slag

Bekijk het huis van de persoon goed, dit kan via Google Maps of via een foto die je zelf (onopvallend) hebt gemaakt. Dit is de basis voor het maken van een huis surprise. Je kan natuurlijk ook een eigen huis verzinnen die jij wilt maken.

In het voorbeeld maken we een huis na met een schuin aflopend dak naar achteren.

We gaan ervan uit dat je een rechthoekige langere doos hebt voor jouw huis 15 huis - 2surprise, maak de doos geheel dicht en teken aan de zijkanten de vorming van het dak (bijvoorbeeld: aan de voorkant schuin omhoog tot het hoogtepunt en dan schuin omlaag tot hoogte van de begaande grond) teken aan de voorkant en achterkant een rechte lijn ten hoogte van waar jij het dak hebt laten stoppen. (mocht je het dak makkelijk willen monteren zo maak dan op een paar stukken een uitsteeksel zodat je het dak van het huis surprise erop kan klikken)

Snijd met een stanleymes (of schaar, vraag altijd een volwassene om hulp!) de bovenkant boven de lijnen weg zodat je een ‘open dak’ hebt. Stop je cadeaus nu in de doos en pak een stuk karton maak deze in dezelfde lengte zodat het hele dak bedekt kan worden en lijm/plak/klik het dak op het huis surprise vast.

15 huis - 3Als het dak eenmaal vast zit en de cadeaus binnenin het huis kan je beginnen met het uitsnijden en tekenen van ramen en deuren, verf het huis in leuke kleuren of in de juiste kleuren van het huis en je huis surprise is klaar.

Plaats een reactie