Overzicht » Hockey surprise maken

Hockey surprise maken

hockey surprise maken#70 Hockey surprise: Heb jij op jouw lootje een echte hockey fan? Iemand die staat te springen als er tijdens gym gekozen wordt voor hockey of iemand die geen wedstrijd mist op televisie. Maak dan een Hockey surprise!

  • Benodigdheden: karton, kranten, verf, keukenrollen
  • Tools: behanglijm, verfkwasten, tape
  • Verstopplek: in de puck/bal

Handleiding Hockey surprise maken

Aan de slag: Het maken van een hockey surprise is niet heel erg moeilijk, je hebt een aantal keukenrollen nodig, afhankelijk van het formaat van de hockeystick die jij wilt maken, een realistisch formaat is natuurlijk altijd het leukste. Hiervoor zou ik een keuken rol of 4 á 5 voor gebruiken. Je kan natuurlijk ook wc-rollen gebruiken voor jouw hockey surprise, dan heb je er alleen wel meer nodig.

Knip uit karton een basis vorm van een hockeystick hieromheen kan je zo de keukenrollen plaatsen en is het voor jou makkelijker om ze bij elkaar te houden en het juiste formaat aan te houden. Maak je niet al te druk over hoe goed jouw hockey surprise er nu uitziet, let alleen op de basis vormen. Let er wel op dat een ijshockeystick niet hetzelfde is als een veldhockeystick.

Mochten de rollen niet goed blijven zitten om het uit karton geknipte vorm pak dan tape om alles goed in te wikkelen.hockey surprise maken

Afhankelijk van de stick die jij hebt gekozen voor jouw hockey surprise maak je nu een bal
of een puck. Beide maak je door midden van kranten en tape, maak propjes kranten en bevestig deze met tape tot jij een mooie ronde bal of mooie platte puck hebt.

Knip je kranten in stroken en maak jouw behanglijm aan volgens de instructies op de verpakking. En bedek het voor hou gemaakte hockey surprise stick  en puck/bal met papier-maché, breng een aantal lagen aan totdat jij tevreden bent en de keukenrollen en tape niet meet terug kan zien onder de lagen.

hockey surprise makenLaat nu de stick en de puck/bal van jouw hockey surprise drogen en zodra het geheel droog is verf je de stick en de puck van de hockey surprise in bijpassende kleuren. Om een extra effect toe te voegen kan je de stick onderin of bovenin nog bedekken met tape zoals veel echte sticks dit ook hebben! Nu is jouw hockey surprise helemaal klaar.

6 gedachten over “Hockey surprise maken”

Plaats een reactie