Overzicht » Hamburger surprise maken

Hamburger surprise maken

hamburger surprise maken#73 Hamburger surprise maken: Hamburgers zijn lekker en te koop in allerlei soorten en varianten. Heb jij iemand op je lootje die elke dag naar de McDonald’s of BurgerKing wilt? Maak dan een hamburger surprise die zijn/haar maag zal doen knorren!

 • Benodigdheden: krant, verf,  karton, gekleurd papier
 • Tools: tape, schaar, lijm, behanglijm
 • Verstopplek: in het broodje of in de burger!

Handleiding Hamburger surprise

Aan de slag: Voordat je begint met je hamburger surprise moet je eerst verzinnen hoe groot je jouw broodje wilt maken, je kan ervoor kiezen om gewoon te kiezen voor een broodje, kaas, burger, broodje maar je kan het natuurlijk ook groot aanpassen en kiezen om een dubbele hamburger surprise te maken!

Om het broodje te maken heb je kranten nodig, hierin wikkel je eerst jouw cadeau en vanafhamburger surprise maken daar probeer je met behulp van tape een ronde vorm te krijgen, niet elk broodje is perfect rond dus jouw hamburger surprise hoeft ook niet perfect te zijn, zolang het maar herkenbaar is. voor de onderkant van het broodje gebruik je ook kranten, deze druk je echter plat.

De hamburger vlees zelf kan je ook maken met kranten, om een mooi rond figuur te krijgen kan je de buitenste rand van de hamburger surprise verstevigen met karton. deze kan je vervolgens weer afdekken met een dunne laag krant en tape.

hamburger surprise makenWil je tomaten, kaas of sla op je hamburger surprise? Dan kan je deze uitknippen uit gekleurd papier. Mocht je werken aan een groter broodje dan kan je ervoor kiezen om deze extra elementen van de hamburger surprise te maken met karton en kranten, dit neemt natuurlijk wel wat meer tijd in beslag.

Pak nu een in stroken gescheurde krant en jouw behanglijm, bedek de broodjes en de burger van je hamburger surprise met papier-maché. Als je de tomaten enz. ook met krant hebt gemaakt dan bedek je deze natuurlijk ook met papier-maché.

Tevreden met de vorm? Laten drogen en na afloop verven. Plak na afloop alle delen aan elkaar met een goede stevige lijm (afhankelijk van het formaat natuurlijk). Je kan ook kiezen voor klittenband (zeeman) of ijzerdraad.

1 gedachte over “Hamburger surprise maken”

 1. hallo!! ik heb iemand getrokken die onzettend veel van hamburgers houd: een jongen.
  hij gaat vaak onderweg naar huis de mack in: en besteld een hamburger.
  dus maak ik een hamburger voor hem met jullie fantastisch leuke suprise, een probleem….
  ,ik snap jullie handleiding niet hoe ik hem moet maken! wat nu?? hoe maken jullie het vlees en het brood zo mooi zo als op de 2e foto?? groetjes aardbei

  Beantwoorden

Plaats een reactie