Surprise maken (1-25)

 

Hulp bij een sinterklaas (of kerst) surprise maken

Veel mensen maken een surprise voor Sinterklaas. Je trekt een lootje met een naam er op. Voor diegene moet je een cadeau kopen en een surprise gaan maken. Het cadeau verstop je dan in de surprise.

Wat is een surprise?

Een surprise is een zelf gemaakte creatie dat ergens op moet lijken. Het mag een voorwerp zijn, een ding, een onderwerp en eigenlijk van alles. Alles kan en mag.

Laat je creativiteit zijn gang gaan en ga aan de slag. Je kunt alle materialen gebruiken die je maar wilt. Het is leuk om iets te maken dat betrekking heeft op de persoon waarvoor je het maakt.

Wat ga je voor surprise maken?

Een surprise is natuurlijk het leukst als het iets te maken heeft wat ook bij diegene past.
Heeft hij of zij hobby’s, kenmerkende eigenschappen, een sport, een verslaving of iets anders dan zou het leuk zijn om dan ook iets te maken dat daar op slaat. Hier begint het surprise idee.

Populaire materialen

Wc rolletjes, karton (gratis bij supermarkt), purschuim, papier, kranten, aluminium folie, gewone plakband, duct tape, schilders tape, verf, splitpen, watten, papierlijm, dubbel zijdig tape

Populaire gereedschappen

Schaar, mes, lineaal of geodriehoek, kniptang, lijmpistool

Tips

Begin op tijd met je surprise maken, zeker wanneer je geen ster bent in knutselen. Bedenk eerst een idee en werk hem dan uit. Als je de tijd hebt kun je rustig op zoek gaan naar de materialen om de surprise mee te maken. Maak er ook eventueel een gedicht bij. Heb je hulp nodig bij dichten en rijmen
kijk dan hier en hier.

Wat zou je kunnen maken bij welke kenmerken?
Surprise ideeën

1)  Slapen – uitslapen: Iemand die van uitslapen houdt, daarvoor zou je een bed surprise kunnen maken. Dit zou je kunnen doen door dit in het klein na te maken met een stukje stof en ijs-lollie stokjes. Voor kussens kun je watten gebruiken.

2)  Lachen: Houd iemand van lachen of lacht diegene vaak? Maak een smiley of een gezicht surprise met een grote glimlach. Heb je ergens een ronde doos liggen dan zou je deze kunnen beschilderen of beplakken om er zo een smiley van te maken. Een koekjestrommel zou ook kunnen.

3)  Computeren: Heb je een computer verslaafde? Dan kun je een laptop namaken of een tablet (iPad) surprise. Voor een laptop kun je 2 dunne platte dozen van beide dezelfde afmeting goed voor gebruiken. De een is het scherm en de ander het toetsenbord. Gebruik duct tape om beide delen aan elkaar vast te maken. Print eventueel een foto van een toetsenbord uit.

4)  TV kijken: Maakt een LCD Tv surprise. Een glanzend scherm kun je krijgen door huishoudfolie (doorzichtige folie) over een afbeelding heel te spannen/plakken. Je zou de rand kunnen maken met zwart plakband / duct tape.

5)  Gamer: Maak een joystick of controller surprise na. Hiervoor kun je een willekeurige kartonnen doos gebruiken. Google eens naar de oude Nintendo 8-bit controller om ideeën op te doen. Je kunt met verf de toetsen maken. Uiteraard kun je het plaatje ook uitprinten en opplakken.

6)  Hond: Een hondenliefhebber? Maak een honden surprise. Maak als eerst het lichaam. Verstop hier ook je cadeau in. Het lichaam kun je maken van karton. Maak hem cilindervormig. Tape hem daarna in met schilderstape. Voor de poten kun je wc rolletjes gebruiken. De kop kan gemaakt worden van een kranten prop welke je ook met schilderstape kunt intapen. Voor de vacht kun je een bolletje wol gebruiken. Knip kleine stukje af en beplak de hond ermee. Je kunt smeltlijm gebruiken om de wol te laten hechten. Ook kun je dubbelzijdig tape hiervoor gebruiken.

7)  WC – drol: Deze is een beetje raar maar wel heel leuk! Maak een nep drol surprise. Hiervoor moet je naar de supermarkt. Koop een ontbijtkoek. Snij de ontbijtkoek in plakjes. Pak een diepe kom en leg er 1 of 2 plakjes in. Doe er vervolgens een beetje water bij en begin met kneden.
Afhankelijk van hoe groot je hem wilt hebben moet je plakjes en water toevoegen. Je kunt hem in elke vorm kneden die je wilt. Let op: wel beperkt houdbaar. Daarna gaat het stinken 🙂

8)  Piano spelen: Een piano surprise kun je maken door een langwerpige doos te beplakken of te beschilderen. De toetsen kun je met zwarte en witte verf maken. Kijk op internet voor een voorbeeld.
Je kunt deze link gebruiken om ideeën op te doen.

9)  Auto: Met een auto surprise kun je een echte auto liefhebber wel een plezier doen. Kom er eerst achter wat het favoriete automerk is van de persoon waarvoor je de surprise maakt. Het logo en de auto zelf kun je vinden bij Google afbeeldingen.
Neem een kartonnen doos en stop daar eerst het cadeau in. Maak de doos vervolgens één kleur met bijvoorbeeld papieren cadeaupapier. Teken daarna met zwarte stift de contouren van de auto. Verf of kleur hem daarna in. Zolang het logo aan de voorkant staat is het al snel duidelijk wat het is. Als je de auto namaakt die diegene heeft is het altijd goed!

10) Vissen: Iemand die van vissen houd, vindt een aquarium met vissen daarin vast wel leuk.
Je hebt hiervoor een doos nodig die blauw gemaakt moet worden. Het blauw moet water voorstellen. Je kunt gekleurd papier gebruiken om vissen en planten van te maken. Uiteraard kun je ook vissen en planten uitprinten. Klik hier voor vissen. Klik hier voor planten.

11) Muziek: Je kunt voor de echte muziekliefhebber een platenspeler surprise maken. Kun je nog aan een oude plaat komen dan is dat helemaal mooi. De arm met de naald kun je namaken door een (drink) rietje te pakken en hier aluminium folie om heen te wikkelen. Om het goed vast te zetten kun je hier nog plakband (doorzichtig) omheen doen. Snel en makkelijk.

12) Mobiele telefoon – mobieltje: Een mobiele telefoon surprise maken kan heel leuk zijn. De eerste vraag is: wordt het een Apple, een Blackberry of een Android? Gebruik dit logo zeker op je telefoon. Hoe groter je hem maakt, hoe meer detail je kwijt kunt. Je kunt natuurlijk helemaal zelf je ontwerp bedenken want waarom maak je niet een model die nog niet bestaat? Een iPhone 8 of een Samsung Galaxy S6. Je kunt je eigen bericht in het display tonen!

13) Schatkist: Speciaal voor de ontdekkingsreiziger. Maak van een kartonnen doos met bij voorkeur een passende deksel een prachtige schatkist surprise. Wat heb je nodig? Goudverf natuurlijk. Goud en bruin zijn vaak de kleuren die je nodig hebt. En niet te vergeten gouden chocolade munten! Maak aan de voorkant nog een groot slot. Mocht je een gedicht maken dan kun je een schatkaart maken met je gedicht er op. Helemaal in stijl.

14) verwijderd

15) Huis: Bouw zijn of haar huis na! Een huis kun je maken van papier en karton. Met verf, potloden of stiften kun je een heel eind komen. Maak een foto van het huis waar het om gaat en maak deze zo goed mogelijk na. Het klinkt moeilijk maar het valt best wel mee.
Probeer de kleuren gelijk te houden. Het huisnummer en de straat moet je zeker niet vergeten om het helemaal af te maken!

16) Robot: Een robot surprise maken kan ook heel leuk zijn en simpel. Een robot kan er op allerlei manieren uitzien. Het kan een doos zijn waarbij je een doos gebruikt als lichaam en wc rolletjes als benen en armen. Lijm de wc rolletjes goed past met bijvoorbeeld smeltlijm. Uiteraard kun je de robot ook laten zitten en de benen naar voren laten steken. Een robot hoeft zelfs geen benen te hebben maar kan ook wielen hebben waar hij zogenaamd mee rijdt.

17) Taart: Weet je niets te verzinnen kun je altijd nog een taart/slagroomtaart maken. Je hebt hiervoor karton nodig, purschuim (bouwschuim) en verf. Van karton maak je eerst de basis met daarin je cadeau.
Vouw dit rond en plak het vast. Leg de mal op kranten om de vloer of tafel schoon te houden. Spuit daarna voorzichtig de purschuim er overheen. Houdt er rekening mee dat purschuim behoorlijk uitzet. Heb je kaarsjes dan kun je deze in de natte purschuim drukken. Als de purschuim droog is (+/- 2 uur) dan kun je het verven in de kleur die jij wilt.

18) Lego: Een lego surprise maken is zeer makkelijk. Maak gewoon een groot legoblokje. Je hebt hiervoor een kartonnen doos nodig en wc rolletjes. Stop eerst het cadeau in de doos. Beplak daarna de doos met (cadeau) papier. Knip vervolgens de wc rolletjes in ‘plakjes’.
De wc rol plakjes zijn dan de noppen op het legoblokje. De bovenkant van het wc rolletje moet je dicht maken met papier. Je kunt het geheel ook achteraf verven. Print het lego logo uit en plak hem op de zijkant.

19) Schilderij: Heel makkelijk een schilderij surprise knutselen. Je hebt hier niet veel voor nodig. Een doos, een bus purschuim, verf en papier. Stop het cadeau in de doos en plak hem dicht. Maak Plak bovenop wit papier. Maak hier zelf je schilderij op. Spuit met purschuim rondom het schilderij welke de rand wordt. De rand kun je indien gewenst in een kleur verven.

20) Angry birds: Voor de echte Angry birds fan kun je een Angry birds surprise maken. Deze kun je met papier mache maken. Uitleg over papier mache vind je hier. Benodigdheden: een ballon, kranten, behanglijm en verf. Let er wel op dat je kado hier in gaat passen.
Er zijn vele verschillende Angry birds vogeltjes. Kies de kleur die jij het leukst vindt.

21) Android robot: Een Android surprise kun je weggeven aan elke (Android) smartfoon gek. Papier, karton en verf zijn de basis ingrediënten. Als je hem wat groter wilt maken is wellicht papier mache een goede keuze. Maak je eigen robot!
Tip: Met papier mache kun je allerlei vormen maken en aanbrengen.

22) Boek met geheim: Je kunt een (oud) boek omtoveren tot een prachtige schuilplaats voor je cadeau. Snij het model van je cadeau uit de bladzijden en verstop hem. Je kunt de kaft verven en hem beplakken met mysterieuze objecten. Je kunt redelijk voordelig in de witte boeken markt lege exemplaren kopen voor een paar euro. Ook op de rommelmarkt kun je voordelig uit zijn.

23) Facebook surpriseHeb je met een echte Facebook fan te maken dan hoef je niet verder te zoeken. Een eenvoudige en makkelijke surprise die is opgebouwd uit een kartonnen doos en wat schilder of plakwerk. Heb je echt geen tijd dan kun je natuurlijk de logo’s gewoon uitprinten en opplakken. Vergeet ook niet de zijkanten. Een vierkante doos heeft de voorkeur.

24) Videoband / Cassettebandje: Mensen die niet meegaan met de tijd? Daarvoor hebben wij de videoband / cassettebandje  Hoofdingrediënten voor deze surprise zijn: een kartonnen doos in het juiste formaat, huishoudfolie voor de doorzichtige vlakken en zwart papier of verf. Heb je een printer dan kun je uiteraard de details uitprinten. Plak de huishoudfolie over de doorzichtige delen heen om een nep doorkijkluik te knutselen.

25) Ijsje / ijshoorntje: Voor de echte ijs liefhebber hebben we het ijshoorntje. Je kunt een punt-hoorntje knutselen maar ook een hoorntje die je neer kunt zetten, dus met platte bodem. Uiteraard moet je maken welke jij het makkelijkst vindt. Het ijsbolletje kun je van allerlei materialen maken zoals: papier mache, purschuim, kranten, etc. Daarna kun je hem de kleur geven die je zelf wilt.

 

 

 

Succes met Sinterklaas Surprise maken

 

277 Comments on “Surprise maken (1-25)

 1. Teddy

  Heey, ik heb een jongen getrokken die houd van zwemmen en buitenspelen! Het niet voor morgen af, wat moet ik maken!! Help me!

 2. Melissa

  Hoi, ik heb een vriendin die houdt van rockmuziek, disneyfilms, zwitsal en ze gaat dit jaar een verre buitenlandse reis maken. sos mijn vriendinnen en ik houden een kerstsurprise namelijk! Als iemand ideeën heeft dan hoor ik het heeel erg graag!

 3. Romy

  Ik doe kerst suprises met mijn vriendinnen groep en ik heb zojuist mijn beste vriendin getrokken! Ik heb geen idee wat ik moet maken.
  Haar intresses zijn:

  – Grootste fan van rihanna
  – makeup / nepnagels
  – roze
  – merken zoals, louis vuitton, gucci, chanel

  Help me !!! 🙂

  1. Melissa

   Een grote nagellakpot! of een grote oogschaduw pallet! waar je bij elke kleur oogschaduw een cadeautje onder kan stoppen. een chanel parfumpotje is ook erg leuk en niet heel moeilijk te maken! succes!

 4. Ilse

  Ik moet voor morgenavond een surprise maken voor mijn moeder. Ze houdt van tuinieren. Wat moet ik maken?? Helppp!! (niet al te moeilijk!) x

  1. esther

   maak een bloem met papier marche. en verf het een leuk kleurtje
   zo gebeurd. succes.

   gr.

 5. mijn bijnaam is: keet

  ik heb mijn juf getrokken met lootjes trekken maar ik heb geen idee wat ik moet maken het moet morgen al af zijn plz help me!ze houdt van lezen,tennis en gamen

  1. claudia

   tennisbal van papier maché is een beetje kortdag.. dat red je niet meer..
   misschien maar een open liggend boek knutselen? 🙂
   Je kan evt. op 1 bladzijde daarvan je gedicht zetten met een mooi lettertype..

  2. Juul

   Maak een laptop met een site die over tennis gaat en met veel text om te lezen XD

 6. Kayl

  Wie weet er snel te antwoorden ?? Ik heb een jongen die houd van voetbal en vissen plzz moet morgen af zijn

  1. Quinn

   pomp een ballon groot op en doe er papier mache overheen. (stroken krant met behanglijm.) laat het drogen en snij en een deurtje in, doe het cadeautje erin samen met pepernoten of zaagzel. maak het deurtje weer dicht en doe er weer papiermache overheen, als het droog is verf je de bal als een voedbal, je kunt zelf weten welke kleur. en doordat er weer papiermache overheen was gegaan word het moeilijk voor die jongen om het weer open te maken! 🙂 als dit te veel moeite is omdat het heel kort de tijd is moet je een vis maken, neem een schoenendoos en stop daar het cadeautje in, maak de doos helemaal dicht met tape en verf de doos in de kleur die jij de vis wilt, knip van papier twee grote vissen die net iets grote dan de doos zijn, plak de vissen er aan bijde kanten op en klaar is je surprise ! succes 🙂

  2. claudia

   een grote vis, met in de buik de cadeautjes.
   (denk aan de rainbow fish, het boek als voorbeeld)

 7. anonieemm

  ik heb iemand uit mijn vriendinnengroep getrokken met lootjes maar heb geen flauw idee wat ik moet maken
  ze houd van turnen en meer weet ik niet over haar
  x

 8. ella

  Ik heb een meisje getrokken en het is mn BESTE vriendin!
  Ze houd van zeilen en piano spelen..
  Ik d8 aan een piano maar hoe maak je datt?????
  PLEAS snel antwoorden want t moet overmorgen af zijn.. OEPS ! ;@

  1. Quinn

   neem 2 dozen, leg er 1 neer en zit de ander er overeind op, plak die vast, stop het cadeautje in een van de dozen en plak alles dicht, verf dan met wit en zwarte verf de dozen als een piano, en zet de piano op pootjes door wc rolletjes. succes.

 9. Zoeloe

  Ik moet een surprise maken voor mijn zwager.
  Hij houdt van voetbal, vissen en we zijn toevallig op dezelfde dag jarig.
  Weet iemand iets origineels? (dus niet aankomen met een voetbal ,voetbalveld of vishengel)

 10. IKBENDIK btw ga niet pesten

  ik moet een suprise maken voor een jongen maar hij houd alleen van duiven weet je nog iets origineels want een duif is moeilijk te maken

  met vriendelijke groet Dikkie Dik

  1. Manon

   Een duivenhok. Of in het geval dat hij postduiven heeft, misschien een oude duivenklok

 11. lotte jansen

  ik heb een jongen getrokken die helemaal gek op eekhoorns is hebben jullie misschien een idee wat ik kan maken? ik moet het zo snel mogelijk weten. alvast heel erg bedankt.

 12. maartje

  hoe moet je een voetbaldoel maken HELP morgen moet die surprise
  af HELP plies

 13. ellene

  ik heb een jongen getrokken hij zit op voetbal en aikido hebben jullie enig idee wat ik kan maken ik echt niet als je iets weet zeg het zo snel mogenlijk

 14. luna

  ik heb een meisje getrokken die van voetbal houd maar ik vind dat zo simpel want iedereen dat een voetbal of een voetbalveld weet iemand iets anders ? helpp !

  1. Laura

   Ik had een doos gepakt, van de bovenkant een voetbalveld gemaakt, met groen beplakt, doeltjes en lijnen van het veld met wit, en daarop spelers van haar favoriete team geplakt, met hun voeten aan de grond (gewoon de voorkant uitgeprint en uitgeknipt, en achterkant ingekleurd met hun nummer). Wel cliché-ig, misschien, maar wel leuk, denk ik. Hoe dan ook, succes!

 15. Iris

  HELP! Ik heb een jongen uit mijn klas getrokken en ik doe er nooit iets mee (soms een praatje van 10 seconden ofzo) Zijn hobby’s zijn lezen en gitaar spelen maar hij heeft al een keer wat met een gitaar en een boek gekregen. Hij houdt ook van de MC ( maar hij is best dik dus dat is zielig als ik er wat mee ga maken) Een piet ofzo is niet echt origineel dus wie weet er wat origineels wat snel te maken is ?
  P.s. Ik ben niet zo origineel(-:
  Alvast bedankt
  X

  1. nasreddine

   maak een kleine mcdonalds met een gitaar erop ook kun je ernaast een klein boekje vouwen

 16. pipo

  ik heb een vriendin getrokken maar weet niet wat ik moet maken!! Ze hockeyt maar wil geen hockeystick ofzo, dat heeft ze al te vaak gehad!! Ze heeft geen apparte eigenschappen ofzo en een taart of zwarte piet ofzo vind ik veel te saai om te maken!! HELP ME!!!

  1. sannnuhlove

   heey pipo
   dat is natuurlijk super lastig maar……
   als ze van make up houd maak dan bijvoorbeeld een super grote lippenstift
   of een mak up tafel of misschien houd ze van muziek….. maak dan bijvoorbeeld een grote radio van een verhuisdoos !!!!!
   veel plezier en suc6 sannuhlove

  2. Shelly

   Je kan een hockey bal maken. Met confetti erin en dan aan de buitenkant versieren!! ballon op blazen net zo groot als een hockey bal en dan met oude kranten kan je dat om de ballon heen plakken 1 dag of 2 drogen en dan goed voelen of het droog is kan je je confetti erin doen en je kado’s =)

   Ik hoop dat je er iets aan heb!! shelly

 17. Anoniem

  Hoi allemaal,
  Ik heb een van mijn vriendinnen getrokken.
  Haar hobby’s zijn turnen, acteren en dansen.
  Ik ben in paniek want ik heb nog maar 2 dagen!
  Dus geef me alsjeblieft een tip!!!
  Groetjes, een wanhopige meid

  1. rik

   een (spring) bok maken omdat dat ook met turnen te maken heeft.
   of toch iets universeels maken.

 18. Ella

  ik weet ook niks want ik heb me juf getrokken en ze houdt van koken en sporten en lezen wat moet ik maaakkeeenn ???

  1. kimmiepoe

   je kan een taart maken of haar sport als dat zwemmen is bijv dan een doos blauw verven en wat mensen in het zwembad maken en je kado’s in de doozzzzz en vola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rekensom *