Surprise maken (1-25)

Hulp nodig bij een sinterklaas (of kerst) surprise maken?

Veel mensen maken een surprise voor Sinterklaas. Je trekt een lootje met een naam er op. Voor degene moet je een cadeau kopen en een surprise gaan maken. Het cadeau verstop je dan in de surprise.

Wat is een surprise?

papier mache surpriseEen surprise is een zelf gemaakte creatie dat ergens op moet lijken. Het mag een voorwerp zijn, een ding, een onderwerp en eigenlijk van alles. Alles kan en mag.

Laat je creativiteit zijn gang gaan en ga aan de slag. Je kunt alle materialen gebruiken die je maar wilt. Het is leuk om iets te maken dat betrekking heeft op de persoon waarvoor je het maakt.

Wat ga je voor surprise maken?

surprise papierEen surprise is natuurlijk het leukst als het iets te maken heeft wat ook bij diegene past.
Heeft hij of zij hobby’s, kenmerkende eigenschappen, een sport, een verslaving of iets anders dan zou het leuk zijn om dan ook iets te maken dat daar op slaat. Hier begint het surprise idee.

Populaire materialen

Knutsel ingredienten: Wc rolletjes, karton (gratis bij supermarkt), purschuim, papier, kranten, aluminium folie, gewone plakband, duct tape, schilders tape, verf, splitpen, watten, papierlijm, dubbel zijdig tape

Populaire gereedschappen

Gereedschap die je bij het knutselen nodig hebt: Schaar, mes, lineaal of geodriehoek, kniptang, lijmpistool

Knutsel tips

Begin op tijd met je surprise maken, zeker wanneer je geen ster bent in knutselen. Bedenk eerst een idee en werk hem dan uit. Als je de tijd hebt kun je rustig op zoek gaan naar de materialen om de surprise mee te maken. Maak er ook eventueel een gedicht bij. Heb je hulp nodig bij dichten en rijmen
kijk dan hier en hier.

Wat zou je kunnen maken bij welke kenmerken?
Surprise ideeën knutselen

slapen1)  Slapen – uitslapen: Iemand die van uitslapen houdt, daarvoor zou je een bed surprise kunnen maken. Dit zou je kunnen doen door dit in het klein na te maken met een stukje stof en ijs-lollie stokjes. Voor kussens kun je watten gebruiken.

smiley2)  Lachen: Houd iemand van lachen of lacht diegene vaak? Maak een smiley of een gezicht surprise met een grote glimlach. Heb je ergens een ronde doos liggen dan zou je deze kunnen beschilderen of beplakken om er zo een smiley van te maken. Een koekjestrommel zou ook kunnen.

tablet computer3)  Computeren: Heb je een computer verslaafde? Dan kun je een laptop namaken of een tablet (iPad) surprise. Voor een laptop kun je 2 dunne platte dozen van beide dezelfde afmeting goed voor gebruiken. De een is het scherm en de ander het toetsenbord. Gebruik duct tape om beide delen aan elkaar vast te maken. Print eventueel een foto van een toetsenbord uit.

lcd tv4)  TV kijken: Maakt een LCD Tv surprise. Een glanzend scherm kun je krijgen door huishoudfolie (doorzichtige folie) over een afbeelding heel te spannen/plakken. Je zou de rand kunnen maken met zwart plakband / duct tape.

nintendo controller5)  Gamer: Maak een joystick of controller surprise na. Hiervoor kun je een willekeurige kartonnen doos gebruiken. Google eens naar de oude Nintendo 8-bit controller om ideeën op te doen. Je kunt met verf de toetsen maken. Uiteraard kun je het plaatje ook uitprinten en opplakken.

plaatje hond6)  Hond: Een hondenliefhebber? Maak een honden surprise. Maak als eerst het lichaam. Verstop hier ook je cadeau in. Het lichaam kun je maken van karton. Maak hem cilindervormig. Tape hem daarna in met schilderstape. Voor de poten kun je wc rolletjes gebruiken. De kop kan gemaakt worden van een kranten prop welke je ook met schilderstape kunt intapen. Voor de vacht kun je een bolletje wol gebruiken. Knip kleine stukje af en beplak de hond ermee. Je kunt smeltlijm gebruiken om de wol te laten hechten. Ook kun je dubbelzijdig tape hiervoor gebruiken.

ontbijtkoek7)  WC – drol: Deze is een beetje raar maar wel heel leuk! Maak een nep drol surprise. Hiervoor moet je naar de supermarkt. Koop een ontbijtkoek. Snij de ontbijtkoek in plakjes. Pak een diepe kom en leg er 1 of 2 plakjes in. Doe er vervolgens een beetje water bij en begin met kneden.
Afhankelijk van hoe groot je hem wilt hebben moet je plakjes en water toevoegen. Je kunt hem in elke vorm kneden die je wilt. Let op: wel beperkt houdbaar. Daarna gaat het stinken 🙂

piano toetsen8)  Piano spelen: Een piano surprise kun je maken door een langwerpige doos te beplakken of te beschilderen. De toetsen kun je met zwarte en witte verf maken. Kijk op internet voor een voorbeeld.
Je kunt deze link gebruiken om ideeën op te doen.

9)  Auto: Met een auto surprise kun je een echte auto liefhebber wel een plezier doen. Kom er eerst achter wat het favoriete automerk is van de persoon waarvoor je de surprise maakt. auto tekeningHet logo en de auto zelf kun je vinden bij Google afbeeldingen.
Neem een kartonnen doos en stop daar eerst het cadeau in. Maak de doos vervolgens één kleur met bijvoorbeeld papieren cadeaupapier. Teken daarna met zwarte stift de contouren van de auto. Verf of kleur hem daarna in. Zolang het logo aan de voorkant staat is het al snel duidelijk wat het is. Als je de auto namaakt die diegene heeft is het altijd goed!

vissen10) Vissen: Iemand die van vissen houd, vindt een aquarium met vissen daarin vast wel leuk.
Je hebt hiervoor een doos nodig die blauw gemaakt moet worden. Het blauw moet water voorstellen. Je kunt gekleurd papier gebruiken om vissen en planten van te maken. Uiteraard kun je ook vissen en planten uitprinten. Klik hier voor vissen. Klik hier voor planten.

platenspeler11) Muziek: Je kunt voor de echte muziekliefhebber een platenspeler surprise maken. Kun je nog aan een oude plaat komen dan is dat helemaal mooi. De arm met de naald kun je namaken door een (drink) rietje te pakken en hier aluminium folie om heen te wikkelen. Om het goed vast te zetten kun je hier nog plakband (doorzichtig) omheen doen. Snel en makkelijk.

iphone612) Mobiele telefoon – mobieltje: Een mobiele telefoon surprise maken kan heel leuk zijn. De eerste vraag is: wordt het een Apple, een Blackberry of een Android? Gebruik dit logo zeker op je telefoon. Hoe groter je hem maakt, hoe meer detail je kwijt kunt. Je kunt natuurlijk helemaal zelf je ontwerp bedenken want waarom maak je niet een model die nog niet bestaat? Een iPhone 8 of een Samsung Galaxy S6. Je kunt je eigen bericht in het display tonen!

schatkist

13) Schatkist: Speciaal voor de ontdekkingsreiziger. Maak van een kartonnen doos met bij voorkeur een passende deksel een prachtige schatkist surprise. Wat heb je nodig? Goudverf natuurlijk. Goud en bruin zijn vaak de kleuren die je nodig hebt. En niet te vergeten gouden chocolade munten! Maak aan de voorkant nog een groot slot. Mocht je een gedicht maken dan kun je een schatkaart maken met je gedicht er op. Helemaal in stijl.

14) verwijderd

miniatuur huis15) Huis: Bouw zijn of haar huis na! Een huis kun je maken van papier en karton. Met verf, potloden of stiften kun je een heel eind komen. Maak een foto van het huis waar het om gaat en maak deze zo goed mogelijk na. Het klinkt moeilijk maar het valt best wel mee.
Probeer de kleuren gelijk te houden. Het huisnummer en de straat moet je zeker niet vergeten om het helemaal af te maken!

surprise robot16) Robot: Een robot surprise maken kan ook heel leuk zijn en simpel. Een robot kan er op allerlei manieren uitzien. Het kan een doos zijn waarbij je een doos gebruikt als lichaam en wc rolletjes als benen en armen. Lijm de wc rolletjes goed past met bijvoorbeeld smeltlijm. Uiteraard kun je de robot ook laten zitten en de benen naar voren laten steken. Een robot hoeft zelfs geen benen te hebben maar kan ook wielen hebben waar hij zogenaamd mee rijdt.

17) Taart: Weet je niets te verzinnen kun je altijd nog een taart/slagroomtaart maken. Je hebt hiervoor karton nodig, purschuimpurschuim taart (bouwschuim) en verf. Van karton maak je eerst de basis met daarin je cadeau.
Vouw dit rond en plak het vast. Leg de mal op kranten om de vloer of tafel schoon te houden. Spuit daarna voorzichtig de purschuim er overheen. Houdt er rekening mee dat purschuim behoorlijk uitzet. Heb je kaarsjes dan kun je deze in de natte purschuim drukken. Als de purschuim droog is (+/- 2 uur) dan kun je het verven in de kleur die jij wilt.

lego blokje18) Lego: Een lego surprise maken is zeer makkelijk. Maak gewoon een groot legoblokje. Je hebt hiervoor een kartonnen doos nodig en wc rolletjes. Stop eerst het cadeau in de doos. Beplak daarna de doos met (cadeau) papier. Knip vervolgens de wc rolletjes in ‘plakjes’.
De wc rol plakjes zijn dan de noppen op het legoblokje. De bovenkant van het wc rolletje moet je dicht maken met papier. Je kunt het geheel ook achteraf verven. Print het lego logo uit en plak hem op de zijkant.

purschuim surprise19) Schilderij: Heel makkelijk een schilderij surprise knutselen. Je hebt hier niet veel voor nodig. Een doos, een bus purschuim, verf en papier. Stop het cadeau in de doos en plak hem dicht. Maak Plak bovenop wit papier. Maak hier zelf je schilderij op. Spuit met purschuim rondom het schilderij welke de rand wordt. De rand kun je indien gewenst in een kleur verven.

surprise angry birds20) Angry birds: Voor de echte Angry birds fan kun je een Angry birds surprise maken. Deze kun je met papier mache maken. Uitleg over papier mache vind je hier. Benodigdheden: een ballon, kranten, behanglijm en verf. Let er wel op dat je kado hier in gaat passen.
Er zijn vele verschillende Angry birds vogeltjes. Kies de kleur die jij het leukst vindt.

surprise android21) Android robot: Een Android surprise kun je weggeven aan elke (Android) smartfoon gek. Papier, karton en verf zijn de basis ingrediënten. Als je hem wat groter wilt maken is wellicht papier mache een goede keuze. Maak je eigen robot!
Tip: Met papier mache kun je allerlei vormen maken en aanbrengen.

boek geheim22) Boek met geheim: Je kunt een (oud) boek omtoveren tot een prachtige schuilplaats voor je cadeau. Snij het model van je cadeau uit de bladzijden en verstop hem. Je kunt de kaft verven en hem beplakken met mysterieuze objecten. Je kunt redelijk voordelig in de witte boeken markt lege exemplaren kopen voor een paar euro. Ook op de rommelmarkt kun je voordelig uit zijn.

23) Facebook surpriseHeb je met een echte Facebook fan te maken dan hoef je niet verder te zoeken. Een eenvoudige en makkelijke surprise die is opgebouwd uit een kartonnen doos en wat schilder of plakwerk. Heb je echt geen tijd dan kun je natuurlijk de logo’s gewoon uitprinten en opplakken. Vergeet ook niet de zijkanten. Een vierkante doos heeft de voorkeur.

casettebandje24) Videoband / Cassettebandje: Mensen die niet meegaan met de tijd? Daarvoor hebben wij de videoband / cassettebandje  Hoofdingrediënten voor deze surprise zijn: een kartonnen doos in het juiste formaat, huishoudfolie voor de doorzichtige vlakken en zwart papier of verf. Heb je een printer dan kun je uiteraard de details uitprinten. Plak de huishoudfolie over de doorzichtige delen heen om een nep doorkijkluik te knutselen.

surprise ijsje25) Ijsje / ijshoorntje: Voor de echte ijs liefhebber hebben we het ijshoorntje. Je kunt een punt-hoorntje knutselen maar ook een hoorntje die je neer kunt zetten, dus met platte bodem. Uiteraard moet je maken welke jij het makkelijkst vindt. Het ijsbolletje kun je van allerlei materialen maken zoals: papier mache, purschuim, kranten, etc. Daarna kun je hem de kleur geven die je zelf wilt.

 

 

 

sint en pietsinterklaas surprise

Succes met Sinterklaas Surprise maken

 

282 gedachten over “Surprise maken (1-25)”

 1. Ik heb een jongen hij houd van chocolade en patat hij doet niet aan sport en is heel onduidelijk. Iemand suggesties? ik dacht aan de puntzak, maar word een beetje klein misschien..

  p.s. weet iemand waarvoor die rekensom is?.

  Beantwoorden
 2. Hoi allemaal,

  Ik heb binnenkort sinterklaas met een paar vrienden, en ik heb een vriend van mij getrokken. Hij houd voor zover ik weet van voetbal, maar een voetbal(veld) maken vind ik een beetje afgezaagd. Wie heeft er nog een leuk idee?

  Beantwoorden
 3. Hallo allemaal, ik moet een suprise maken voor een een vriendin die ik nu al voor de 3e keer heb. Ik heb al een keer een paard, een konijn en een zwartepiet voor haar gemaakt. Wat moet ik dit keer doen? Ze houd van paarden konijnen is zit nu in de brugklas.
  Help me plzz!

  Beantwoorden
 4. hoi weet iemand wat ik moet maken je kan kiezen tussen lezen en dansen het is voor een meisje. waarom moet je een reken som beantwoorden super makkelijke sommen
  doei
  PS. veel plezier surprise maken later.

  Beantwoorden
  • Hoi,
   Bij lezen kun je bijvoorbeeld een ‘Geheim boek’ maken.
   Je vind er vast wel een site voor, gewoon de binnenkant van het boek uitsnijden en dan de zijkanten met stevige lijk hard maken. (behangplak)
   Hierin kun je alles doen wat ze als cadeautje wil hebben.
   Bij dansen kun je, als ze bijvoorbeeld ballet doet, een muziekspeeldoosje knutselen met daarop een ballerina. Anders kun je ook hippe danssneakers maken.
   Succes!

   Beantwoorden
  • Misschien een danszaal, een kartonnen doos met aan de binnenkant zilverachtig papier ofzo, en misschien wat poppetjes maken van bv toiletrollen dat wordt wel groot maar misschien heb je zelf een idee hoe je dat kan maken

   Beantwoorden
 5. Hey allemaal, ik heb m’n vader getrokken met lootjes trekken. Alleen hij is de moeilijkste persoon die je kon trekken! Hij houdt veel van auto’s, dag is al een keer gemaakt, en van dingen repareren. En het is een perfectionist. Heeft iemand een idee???

  Beantwoorden
  • Fem, als je echt iets origineels wil maken, kan je best een rondje maken van papier maché, dan een saai boek erin doen, het boek ervoor uithollen. Zo past er iets in het boek. En de ballon vullen met snippers, om het boek te grabbelen.
   Dat ga ik denk ik ook doen met iemand uit mijn klas… Maar daar ga ik het boek vullen met gelantine en iets in de gelantine stoppen 😀

   Beantwoorden
  • Hoi ik heb al een idee voor een turn meisje! Weetje dat als je turnt soms op een balk moet dat kun je dus maken een balk met een papieren meisje!!
   Ik hoop dat het lukt!

   Beantwoorden
 6. Super cool dat heb me echt gered want ik moest iets maken maar ik weest niks me vriedin heeft dit gezegt gelukig nu heb ik een Ipad gemaakt dit is super vet iedereen moet dit doen XXX ANNABEL

  Beantwoorden
 7. Ik ken mijn moeder pas 3 weken we doen kerst suprise (ik ben pleegkind) wat moet ik voor haar maken ze houd van gamen en tv kijken en in de tuin weken? Wat te maken!!;)???

  Beantwoorden
  • Maak een klein tuintje na. Moestuin bijvoorbeeld. Heb je enkel wat gekleurd papier voor nodig.

   Ook een tv met haar favoriete tv programma uitgeprint kun je maken.

   Beantwoorden
  • hoi anii
   je kunt een game controller maken dat heb ik ook een keer gemaakt voor een jongen uit mijn klas. het is echt heel
   erg makkelijk.

   wat heb je nodig??
   -2 wc rolletjes
   – 4 zwarte papieren
   – wat gekleurde papiertjes voor de knopjes
   – een stift of pen
   – sate prikkers

   je moet eerst de wc-rolletjes in het zwart papier wikkelen, dan moet je 2 bakjes maken van 2 papieren en deze zo maken dat ze in elkaar passen. zet nu de wc-rolletjes vast aan de zijkant van het doosje. en bedenk waar de knopjes moeten komen en waar de bestuursknoppen komen. voor die bestuursknoppen moet je 2 rondjes maken van zwart papier en deze vast zetten op kleine stukjes sateprikker. als die dingetjes klaar zijn zet je ze op de controller. dan moet je de knopjes gaan maken met de gekleurde papiertjes. zet daarop dan de tekens van alle knopjes. en plak ze op je controller en je surprise is af!!

   xxx D…

   tip: vouw de wc-rolletjes een beetje in model zodat je een wat echtere vorm krijgt
   heel veel succes!!!
   xxx

   Beantwoorden
 8. Hoi, ik heb een vriendin die houdt van rockmuziek, disneyfilms, zwitsal en ze gaat dit jaar een verre buitenlandse reis maken. sos mijn vriendinnen en ik houden een kerstsurprise namelijk! Als iemand ideeën heeft dan hoor ik het heeel erg graag!

  Beantwoorden
 9. Ik doe kerst suprises met mijn vriendinnen groep en ik heb zojuist mijn beste vriendin getrokken! Ik heb geen idee wat ik moet maken.
  Haar intresses zijn:

  – Grootste fan van rihanna
  – makeup / nepnagels
  – roze
  – merken zoals, louis vuitton, gucci, chanel

  Help me !!! 🙂

  Beantwoorden
  • Een grote nagellakpot! of een grote oogschaduw pallet! waar je bij elke kleur oogschaduw een cadeautje onder kan stoppen. een chanel parfumpotje is ook erg leuk en niet heel moeilijk te maken! succes!

   Beantwoorden
 10. ik heb mijn juf getrokken met lootjes trekken maar ik heb geen idee wat ik moet maken het moet morgen al af zijn plz help me!ze houdt van lezen,tennis en gamen

  Beantwoorden
  • pomp een ballon groot op en doe er papier mache overheen. (stroken krant met behanglijm.) laat het drogen en snij en een deurtje in, doe het cadeautje erin samen met pepernoten of zaagzel. maak het deurtje weer dicht en doe er weer papiermache overheen, als het droog is verf je de bal als een voedbal, je kunt zelf weten welke kleur. en doordat er weer papiermache overheen was gegaan word het moeilijk voor die jongen om het weer open te maken! 🙂 als dit te veel moeite is omdat het heel kort de tijd is moet je een vis maken, neem een schoenendoos en stop daar het cadeautje in, maak de doos helemaal dicht met tape en verf de doos in de kleur die jij de vis wilt, knip van papier twee grote vissen die net iets grote dan de doos zijn, plak de vissen er aan bijde kanten op en klaar is je surprise ! succes 🙂

   Beantwoorden
 11. ik heb iemand uit mijn vriendinnengroep getrokken met lootjes maar heb geen flauw idee wat ik moet maken
  ze houd van turnen en meer weet ik niet over haar
  x

  Beantwoorden
 12. Ik heb een meisje getrokken en het is mn BESTE vriendin!
  Ze houd van zeilen en piano spelen..
  Ik d8 aan een piano maar hoe maak je datt?????
  PLEAS snel antwoorden want t moet overmorgen af zijn.. OEPS ! ;@

  Beantwoorden
  • neem 2 dozen, leg er 1 neer en zit de ander er overeind op, plak die vast, stop het cadeautje in een van de dozen en plak alles dicht, verf dan met wit en zwarte verf de dozen als een piano, en zet de piano op pootjes door wc rolletjes. succes.

   Beantwoorden
 13. Ik moet een surprise maken voor mijn zwager.
  Hij houdt van voetbal, vissen en we zijn toevallig op dezelfde dag jarig.
  Weet iemand iets origineels? (dus niet aankomen met een voetbal ,voetbalveld of vishengel)

  Beantwoorden
 14. ik moet een suprise maken voor een jongen maar hij houd alleen van duiven weet je nog iets origineels want een duif is moeilijk te maken

  met vriendelijke groet Dikkie Dik

  Beantwoorden
 15. ik heb een jongen getrokken die helemaal gek op eekhoorns is hebben jullie misschien een idee wat ik kan maken? ik moet het zo snel mogelijk weten. alvast heel erg bedankt.

  Beantwoorden
 16. ik heb een meisje getrokken die van voetbal houd maar ik vind dat zo simpel want iedereen dat een voetbal of een voetbalveld weet iemand iets anders ? helpp !

  Beantwoorden
  • Ik had een doos gepakt, van de bovenkant een voetbalveld gemaakt, met groen beplakt, doeltjes en lijnen van het veld met wit, en daarop spelers van haar favoriete team geplakt, met hun voeten aan de grond (gewoon de voorkant uitgeprint en uitgeknipt, en achterkant ingekleurd met hun nummer). Wel cliché-ig, misschien, maar wel leuk, denk ik. Hoe dan ook, succes!

   Beantwoorden
 17. HELP! Ik heb een jongen uit mijn klas getrokken en ik doe er nooit iets mee (soms een praatje van 10 seconden ofzo) Zijn hobby’s zijn lezen en gitaar spelen maar hij heeft al een keer wat met een gitaar en een boek gekregen. Hij houdt ook van de MC ( maar hij is best dik dus dat is zielig als ik er wat mee ga maken) Een piet ofzo is niet echt origineel dus wie weet er wat origineels wat snel te maken is ?
  P.s. Ik ben niet zo origineel(-:
  Alvast bedankt
  X

  Beantwoorden
 18. ik heb een vriendin getrokken maar weet niet wat ik moet maken!! Ze hockeyt maar wil geen hockeystick ofzo, dat heeft ze al te vaak gehad!! Ze heeft geen apparte eigenschappen ofzo en een taart of zwarte piet ofzo vind ik veel te saai om te maken!! HELP ME!!!

  Beantwoorden
  • heey pipo
   dat is natuurlijk super lastig maar……
   als ze van make up houd maak dan bijvoorbeeld een super grote lippenstift
   of een mak up tafel of misschien houd ze van muziek….. maak dan bijvoorbeeld een grote radio van een verhuisdoos !!!!!
   veel plezier en suc6 sannuhlove

   Beantwoorden
  • Je kan een hockey bal maken. Met confetti erin en dan aan de buitenkant versieren!! ballon op blazen net zo groot als een hockey bal en dan met oude kranten kan je dat om de ballon heen plakken 1 dag of 2 drogen en dan goed voelen of het droog is kan je je confetti erin doen en je kado’s =)

   Ik hoop dat je er iets aan heb!! shelly

   Beantwoorden
 19. Hoi allemaal,
  Ik heb een van mijn vriendinnen getrokken.
  Haar hobby’s zijn turnen, acteren en dansen.
  Ik ben in paniek want ik heb nog maar 2 dagen!
  Dus geef me alsjeblieft een tip!!!
  Groetjes, een wanhopige meid

  Beantwoorden
 20. hallo,

  ik heb een jongen en hij houdt heel erg van tennis.
  ik wil dus een tennisracket en tennisbal maken maar als ik het opzoek staan er alleen maar tennis velden en niet een racket en een bal. wat moet ik doen misschien weten jullie het? zo ja dank je.

  Beantwoorden

Plaats een reactie