Surprise maken (1-25)

Hulp nodig bij een sinterklaas (of kerst) surprise maken?

Veel mensen maken een surprise voor Sinterklaas. Je trekt een lootje met een naam er op. Voor degene moet je een cadeau kopen en een surprise gaan maken. Het cadeau verstop je dan in de surprise.

Wat is een surprise?

papier mache surpriseEen surprise is een zelf gemaakte creatie dat ergens op moet lijken. Het mag een voorwerp zijn, een ding, een onderwerp en eigenlijk van alles. Alles kan en mag.

Laat je creativiteit zijn gang gaan en ga aan de slag. Je kunt alle materialen gebruiken die je maar wilt. Het is leuk om iets te maken dat betrekking heeft op de persoon waarvoor je het maakt.

Wat ga je voor surprise maken?

surprise papierEen surprise is natuurlijk het leukst als het iets te maken heeft wat ook bij diegene past.
Heeft hij of zij hobby’s, kenmerkende eigenschappen, een sport, een verslaving of iets anders dan zou het leuk zijn om dan ook iets te maken dat daar op slaat. Hier begint het surprise idee.

Populaire materialen

Knutsel ingredienten: Wc rolletjes, karton (gratis bij supermarkt), purschuim, papier, kranten, aluminium folie, gewone plakband, duct tape, schilders tape, verf, splitpen, watten, papierlijm, dubbel zijdig tape

Populaire gereedschappen

Gereedschap die je bij het knutselen nodig hebt: Schaar, mes, lineaal of geodriehoek, kniptang, lijmpistool

Knutsel tips

Begin op tijd met je surprise maken, zeker wanneer je geen ster bent in knutselen. Bedenk eerst een idee en werk hem dan uit. Als je de tijd hebt kun je rustig op zoek gaan naar de materialen om de surprise mee te maken. Maak er ook eventueel een gedicht bij. Heb je hulp nodig bij dichten en rijmen
kijk dan hier en hier.

Wat zou je kunnen maken bij welke kenmerken?
Surprise ideeën knutselen

slapen1)  Slapen – uitslapen: Iemand die van uitslapen houdt, daarvoor zou je een bed surprise kunnen maken. Dit zou je kunnen doen door dit in het klein na te maken met een stukje stof en ijs-lollie stokjes. Voor kussens kun je watten gebruiken.

smiley2)  Lachen: Houd iemand van lachen of lacht diegene vaak? Maak een smiley of een gezicht surprise met een grote glimlach. Heb je ergens een ronde doos liggen dan zou je deze kunnen beschilderen of beplakken om er zo een smiley van te maken. Een koekjestrommel zou ook kunnen.

tablet computer3)  Computeren: Heb je een computer verslaafde? Dan kun je een laptop namaken of een tablet (iPad) surprise. Voor een laptop kun je 2 dunne platte dozen van beide dezelfde afmeting goed voor gebruiken. De een is het scherm en de ander het toetsenbord. Gebruik duct tape om beide delen aan elkaar vast te maken. Print eventueel een foto van een toetsenbord uit.

lcd tv4)  TV kijken: Maakt een LCD Tv surprise. Een glanzend scherm kun je krijgen door huishoudfolie (doorzichtige folie) over een afbeelding heel te spannen/plakken. Je zou de rand kunnen maken met zwart plakband / duct tape.

nintendo controller5)  Gamer: Maak een joystick of controller surprise na. Hiervoor kun je een willekeurige kartonnen doos gebruiken. Google eens naar de oude Nintendo 8-bit controller om ideeën op te doen. Je kunt met verf de toetsen maken. Uiteraard kun je het plaatje ook uitprinten en opplakken.

plaatje hond6)  Hond: Een hondenliefhebber? Maak een honden surprise. Maak als eerst het lichaam. Verstop hier ook je cadeau in. Het lichaam kun je maken van karton. Maak hem cilindervormig. Tape hem daarna in met schilderstape. Voor de poten kun je wc rolletjes gebruiken. De kop kan gemaakt worden van een kranten prop welke je ook met schilderstape kunt intapen. Voor de vacht kun je een bolletje wol gebruiken. Knip kleine stukje af en beplak de hond ermee. Je kunt smeltlijm gebruiken om de wol te laten hechten. Ook kun je dubbelzijdig tape hiervoor gebruiken.

ontbijtkoek7)  WC – drol: Deze is een beetje raar maar wel heel leuk! Maak een nep drol surprise. Hiervoor moet je naar de supermarkt. Koop een ontbijtkoek. Snij de ontbijtkoek in plakjes. Pak een diepe kom en leg er 1 of 2 plakjes in. Doe er vervolgens een beetje water bij en begin met kneden.
Afhankelijk van hoe groot je hem wilt hebben moet je plakjes en water toevoegen. Je kunt hem in elke vorm kneden die je wilt. Let op: wel beperkt houdbaar. Daarna gaat het stinken 🙂

piano toetsen8)  Piano spelen: Een piano surprise kun je maken door een langwerpige doos te beplakken of te beschilderen. De toetsen kun je met zwarte en witte verf maken. Kijk op internet voor een voorbeeld.
Je kunt deze link gebruiken om ideeën op te doen.

9)  Auto: Met een auto surprise kun je een echte auto liefhebber wel een plezier doen. Kom er eerst achter wat het favoriete automerk is van de persoon waarvoor je de surprise maakt. auto tekeningHet logo en de auto zelf kun je vinden bij Google afbeeldingen.
Neem een kartonnen doos en stop daar eerst het cadeau in. Maak de doos vervolgens één kleur met bijvoorbeeld papieren cadeaupapier. Teken daarna met zwarte stift de contouren van de auto. Verf of kleur hem daarna in. Zolang het logo aan de voorkant staat is het al snel duidelijk wat het is. Als je de auto namaakt die diegene heeft is het altijd goed!

vissen10) Vissen: Iemand die van vissen houd, vindt een aquarium met vissen daarin vast wel leuk.
Je hebt hiervoor een doos nodig die blauw gemaakt moet worden. Het blauw moet water voorstellen. Je kunt gekleurd papier gebruiken om vissen en planten van te maken. Uiteraard kun je ook vissen en planten uitprinten. Klik hier voor vissen. Klik hier voor planten.

platenspeler11) Muziek: Je kunt voor de echte muziekliefhebber een platenspeler surprise maken. Kun je nog aan een oude plaat komen dan is dat helemaal mooi. De arm met de naald kun je namaken door een (drink) rietje te pakken en hier aluminium folie om heen te wikkelen. Om het goed vast te zetten kun je hier nog plakband (doorzichtig) omheen doen. Snel en makkelijk.

iphone612) Mobiele telefoon – mobieltje: Een mobiele telefoon surprise maken kan heel leuk zijn. De eerste vraag is: wordt het een Apple, een Blackberry of een Android? Gebruik dit logo zeker op je telefoon. Hoe groter je hem maakt, hoe meer detail je kwijt kunt. Je kunt natuurlijk helemaal zelf je ontwerp bedenken want waarom maak je niet een model die nog niet bestaat? Een iPhone 8 of een Samsung Galaxy S6. Je kunt je eigen bericht in het display tonen!

schatkist

13) Schatkist: Speciaal voor de ontdekkingsreiziger. Maak van een kartonnen doos met bij voorkeur een passende deksel een prachtige schatkist surprise. Wat heb je nodig? Goudverf natuurlijk. Goud en bruin zijn vaak de kleuren die je nodig hebt. En niet te vergeten gouden chocolade munten! Maak aan de voorkant nog een groot slot. Mocht je een gedicht maken dan kun je een schatkaart maken met je gedicht er op. Helemaal in stijl.

14) verwijderd

miniatuur huis15) Huis: Bouw zijn of haar huis na! Een huis kun je maken van papier en karton. Met verf, potloden of stiften kun je een heel eind komen. Maak een foto van het huis waar het om gaat en maak deze zo goed mogelijk na. Het klinkt moeilijk maar het valt best wel mee.
Probeer de kleuren gelijk te houden. Het huisnummer en de straat moet je zeker niet vergeten om het helemaal af te maken!

surprise robot16) Robot: Een robot surprise maken kan ook heel leuk zijn en simpel. Een robot kan er op allerlei manieren uitzien. Het kan een doos zijn waarbij je een doos gebruikt als lichaam en wc rolletjes als benen en armen. Lijm de wc rolletjes goed past met bijvoorbeeld smeltlijm. Uiteraard kun je de robot ook laten zitten en de benen naar voren laten steken. Een robot hoeft zelfs geen benen te hebben maar kan ook wielen hebben waar hij zogenaamd mee rijdt.

17) Taart: Weet je niets te verzinnen kun je altijd nog een taart/slagroomtaart maken. Je hebt hiervoor karton nodig, purschuimpurschuim taart (bouwschuim) en verf. Van karton maak je eerst de basis met daarin je cadeau.
Vouw dit rond en plak het vast. Leg de mal op kranten om de vloer of tafel schoon te houden. Spuit daarna voorzichtig de purschuim er overheen. Houdt er rekening mee dat purschuim behoorlijk uitzet. Heb je kaarsjes dan kun je deze in de natte purschuim drukken. Als de purschuim droog is (+/- 2 uur) dan kun je het verven in de kleur die jij wilt.

lego blokje18) Lego: Een lego surprise maken is zeer makkelijk. Maak gewoon een groot legoblokje. Je hebt hiervoor een kartonnen doos nodig en wc rolletjes. Stop eerst het cadeau in de doos. Beplak daarna de doos met (cadeau) papier. Knip vervolgens de wc rolletjes in ‘plakjes’.
De wc rol plakjes zijn dan de noppen op het legoblokje. De bovenkant van het wc rolletje moet je dicht maken met papier. Je kunt het geheel ook achteraf verven. Print het lego logo uit en plak hem op de zijkant.

purschuim surprise19) Schilderij: Heel makkelijk een schilderij surprise knutselen. Je hebt hier niet veel voor nodig. Een doos, een bus purschuim, verf en papier. Stop het cadeau in de doos en plak hem dicht. Maak Plak bovenop wit papier. Maak hier zelf je schilderij op. Spuit met purschuim rondom het schilderij welke de rand wordt. De rand kun je indien gewenst in een kleur verven.

surprise angry birds20) Angry birds: Voor de echte Angry birds fan kun je een Angry birds surprise maken. Deze kun je met papier mache maken. Uitleg over papier mache vind je hier. Benodigdheden: een ballon, kranten, behanglijm en verf. Let er wel op dat je kado hier in gaat passen.
Er zijn vele verschillende Angry birds vogeltjes. Kies de kleur die jij het leukst vindt.

surprise android21) Android robot: Een Android surprise kun je weggeven aan elke (Android) smartfoon gek. Papier, karton en verf zijn de basis ingrediënten. Als je hem wat groter wilt maken is wellicht papier mache een goede keuze. Maak je eigen robot!
Tip: Met papier mache kun je allerlei vormen maken en aanbrengen.

boek geheim22) Boek met geheim: Je kunt een (oud) boek omtoveren tot een prachtige schuilplaats voor je cadeau. Snij het model van je cadeau uit de bladzijden en verstop hem. Je kunt de kaft verven en hem beplakken met mysterieuze objecten. Je kunt redelijk voordelig in de witte boeken markt lege exemplaren kopen voor een paar euro. Ook op de rommelmarkt kun je voordelig uit zijn.

23) Facebook surpriseHeb je met een echte Facebook fan te maken dan hoef je niet verder te zoeken. Een eenvoudige en makkelijke surprise die is opgebouwd uit een kartonnen doos en wat schilder of plakwerk. Heb je echt geen tijd dan kun je natuurlijk de logo’s gewoon uitprinten en opplakken. Vergeet ook niet de zijkanten. Een vierkante doos heeft de voorkeur.

casettebandje24) Videoband / Cassettebandje: Mensen die niet meegaan met de tijd? Daarvoor hebben wij de videoband / cassettebandje  Hoofdingrediënten voor deze surprise zijn: een kartonnen doos in het juiste formaat, huishoudfolie voor de doorzichtige vlakken en zwart papier of verf. Heb je een printer dan kun je uiteraard de details uitprinten. Plak de huishoudfolie over de doorzichtige delen heen om een nep doorkijkluik te knutselen.

surprise ijsje25) Ijsje / ijshoorntje: Voor de echte ijs liefhebber hebben we het ijshoorntje. Je kunt een punt-hoorntje knutselen maar ook een hoorntje die je neer kunt zetten, dus met platte bodem. Uiteraard moet je maken welke jij het makkelijkst vindt. Het ijsbolletje kun je van allerlei materialen maken zoals: papier mache, purschuim, kranten, etc. Daarna kun je hem de kleur geven die je zelf wilt.

 

 

 

sint en pietsinterklaas surprise

Succes met Sinterklaas Surprise maken

 

281 gedachten over “Surprise maken (1-25)”

 1. HooiiiHeeeyyxo,
  Ik heb een jonge uit m’n klas en houd van voetball.
  Alleen ik kan niet papieracheën x,
  dus ik wil iets maken een shirt of zo ..
  Plzz help me xo,
  Groettjeeess x Ashleyyx

  Beantwoorden
 2. Hooooi, ik moet iets maken voor een echte teckell liefhebber….
  Maar ik weet niet wat. Ik hebb al heel veel gegoogeld maar kan niks leuks vinden..,
  Help help wat moet ik doen….?!!

  Beantwoorden
 3. heeeelllllluuuuupp ik moet 3 surprises maken…. van een weet ik al wat maar de ander 2 niett!!! de een houd van paardrijden en hockey maar die is van me hockeyteam en we hebben afgesproken dat we geen hockeystick mogen maken en een paard is ook zo saai! de ander is me beste vriendin. ze houd van zeilen, tekenen, zingen, gitaar spelen en snoepen… wat moet ik maken???????

  Beantwoorden
 4. Ik met namelijk een surprise maken voor een meisje uit Gr6 ze houd van liefeheerstbeestjes maar zelf weet ik niet hoe je dat maakt dus ik wil een robot maken maar wat heb je daarvoor nodig ??

  Beantwoorden
  • Hee, je hebt een schoenendoos als onder lichaam daar in stop je je cadeautjes en je doet om de doos aluminium folie, de deksel uiteraard apart met aluminium folie zodat degene de cadeautjes er makkelijker uit kan halen, als nek/hals doe je een paar wc rolletjes boven elkaar met aluminiumfolie en daarop een kleiner doosje met aluminium folie, hier op een gezicht en wat voelsprieten en de armen kunnen ook met wc rolletjes en je kan de robot het best laten zitten en dan benen aan de voorkant maken (op de deksel van de schoenendoos) voor eventuele kleur nog een cape’je om!

   Beantwoorden
 5. help ik heb iemand getrokken die donald duck en skie sokken wil wat moet ik maken als surprise?????????????

  help ik heb iemand getrokken die donald duck en skie sokken wil wat moet ik maken als surprise?????????????

  help ik heb iemand getrokken die donald duck en skie sokken wil wat moet ik maken als surprise?????????????

  help ik heb iemand getrokken die donald duck en skie sokken wil wat moet ik maken als surprise?????????????

  Beantwoorden
 6. please help mij !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  Beantwoorden
  • Misschien een kaptafel? Spiegeltje erbij kopen op een mooi stuk karton en die op een doos neerzetten waar je een soort van laatje in maakt met zo’n gouden knop, hierin liggen de cadeautjes. Je zou ook nog wat haakjes in het karton zetten zodat hier de oorbellen aan kunnen hangen of andere sieraden als diegene dat vraagt!

   Beantwoorden
 7. je hebt gewoon karton nodig
  en dan kan.je hem gewoon.rond
  maken en dan met andere karton
  en daar van maak je andere stekels
  en dan pak je een papier wat roze is
  en dan plak je het dan
  Simpel

  Beantwoorden
  • Ik ben ook fan van one direction en ik kreeg.vorig jaar het 1D logo van karton en dan rood of zwart verven binnenkant met ducktape plaatjes uitprinten van one direction en de cadeaus erin stoppen maar de cadeaus erin wel vast maken

   Dat is een leuke idee voor een Directioner

   Beantwoorden
  • Maak een grote 1 en een grote D en zet ze naast elkaar 🙂 dan heb je 1D :p Je kan ook bijvoorbeeld de namen van hun en diegene die jij hebt er in zetten hun namen zijn : Zayn, Harry, Niall, Louis, Liam.
   suc6
   xx Myrthe
   ps Ik hou ook superr veel van 1D <3

   Beantwoorden
 8. Ik ga een kaptafel voor een kapster maken als suprise. En daar komt een laatje in met kraaltjes. Mijn vraag is moet je bij een suprise alles zelf maken? Ik weet dat er manieren zijn om zelf kralen te maken..maar mag je ze ook kopen? En ik wil wat attributen zials shampooflesje op de doos plaatsen maar weet nog niet of ik een plaatje van internet wil gebruiken of zon mini flesje wil kopen. Mag dat? Ik kan daar nergens regels over vinden. waarschijnlijk denk ik te moeilijk..maar voor de zekerheid wil ik het vragen. Ik zag dat simmife mensen alles zelf maken en andere kopen een deel en maken de rest :p

  Beantwoorden
  • Hoi Soraya,

   Je mag gewoon een deel kopen, of hergebruiken hoor. het gaat erom dat je iets maakt wat bij de persoon past, waarin je een kadootje kunt verstoppen.

   Veel plezier!

   Beantwoorden
 9. ik moet iets maken voor iemand die van paarden en hocky houd weet iemand een leuk gedicht want ik weet de serprise al
  weet je een leuk gedicht
  reageer op dit bericht

  p.s. alleen als het over paarden en/of hocky gaat

  Beantwoorden
 10. heei, ik moet een surprise maken voor m’n Opa. hij houd van klassieke muziek, treinen, ballet kijken, voetbal kijken en nog veel meer. maar ik zoek een leuke orginele surprise! help me! xx

  Beantwoorden
 11. help!! moet een surprise maken voor mijn vader
  hobby: auto rijden [werkt bij een taxi bedrijf] houd heel erg van schoklade!!
  lezen
  ik weet het echt niet help !!

  Beantwoorden
 12. Beetje late reactie maar het surprise idee van deze site was een succes hoor. Het het laten aankomen tot het laatste moment en toen moest ik nog snel gaan bedenken wat ik moest maken. Ik heb nummer 56 proberen te maken. Moest een dynamiet worden maar uiteindelijk toch een bom van gemaakt. Had nog een kapot horloge welke ik als klok had gebruikt en aan de onderkant daarvan had ik 2 draadjes gelijm. Was leuk geworden!

  Beantwoorden
 13. Wij maken tegenwoordig voor kerst surprises. Net zo leuk als vroeger voor sinterklaas.
  Bij de Action kun je echt een hoop leuke dingen halen om een surprise te maken :). Ik geef liever meer aan een kado uit dan het omhulsel.

  Beantwoorden
 14. ik heb een leuk idee……
  je kan een soort van rechthoekige doos nemen en dan kan je daarvan een ipod maken of zo’n boombox voor iemand die heel erg van hiphop of zulk soort dingen houdt:P

  Beantwoorden

Plaats een reactie