Overzicht » Cactus surprise maken

Cactus surprise maken

cactus surprise maken#58 Cactus surprise maken:een beetje een “prikkelbaar” type op je lootje? Of juist iemand die dol is op drinken met cactus erin en graag alle gerechten met cactus eet of staat hij/zij juist bekend om het hebben van een cactus in huis, maak dan een cactus surprise voor jouw gelukkige persoon!

  • Benodigdheden: Karton, verf (of gekleurd papier), cocktailprikkers, (eventueel een bloempot)
  • Tools: verfkwasten, lijm, schaar
  • Verstopplek: in de cactus of in de bloempot

Handleiding cactus surprise

Aan de slag: Een cactus maken kan je zo lastig maken als je zelf wilt, zoek op internet naar een aantal voorbeelden van cactussen die jij graag zou willen maken. Wil je het simpel houden kies dan voor een cactus met twee of drie stelen, er zijn ook cactussen die slechts één steel hebben. De meest herkenbare is wel de cactus met twee “armen”.cactus surprise maken

Maak van karton een bloempot of gebruik een echte bloempot die jij wellicht nog wel in de schuur hebt staan of ergens goedkoop hebt kunnen halen. Je kan de pot verven in een Mexicaanse kleurtje die bij de cactus past, denk hierbij aan warme kleuren en mooie stippen en lijnen als versieringen.

Terwijl de pot droogt pak je jouw kippengaas, begin met een rechte ‘paal’ die mooi past in jouw bloempot. Maak vervolgens met kippengaas twee armen die je aan de zijkant van je gaas bevestigd pak vervolgens je kranten en behanglijm en beplak je cactus surprise van kippengaas hiermee.

Zodra de cactus lichtelijk aan het drogen is kan je de cocktailprikkers door midden knippen en deze voorzichtig tussen de kranten door prikken met de stekels naar buiten, zo krijgt jij cactus surprise echt een prikkelbaar gevoel. Laat nu je cactus surprise geheel drogen.

Eenmaal droog pak je twee kleuren groene verf en een witte verf, verf je gehele cactus eerst in de lichtere groene verf en maak met de donkere verf een aantal dunne verticale lijnen cactus surprise makenzodat er stroken ontstaan in de lichte groene kleur. In het midden van deze licht groene stroken maak je heel licht een witte gloed zodat jouw cactus surprise een mooi 3d effect krijgt.

Stop je cadeau vervolgens in de bloempot en zet je cactus erbovenop. Je kan ervoor kiezen de bloempot de vullen met houtsnippers or echt aarde. Als je ervoor kiest om echt mest de gebruiken bedek je cadeau dan eerst in folie zodat deze goed schoon blijft.

Als finishing touch kan je met het crêpepapier een aantal bloemen knippen en plakken, dit maakt jouw cactus extra aantrekkelijk.

Plaats een reactie