Overzicht » Brandweer surprise

Brandweer surprise

brandweer surprise maken #48 Brandweer surprise maken: Werkt de persoon op jouw lootje als brandweer? Of is hij/zij ontzettend fan van brandweren en mist hij geen enkele open dag? Deze surprise is ook leuk om te maken voor iemand die bijvoorbeeld totaal niet kan koken zodat hij/zij als grap een brandweer toegestuurd krijgt na alle rampen binnenin de keuken

  • Benodigdheden: kartonnen doos, verf, huishoudfolie, crêpepapier, rietjes, krant
  • Tools: verfkwasten, schaar, lijm
  • Verstop plek: binnenin de achterkant van de wagen

Handleiding brandweer auto/wagen surprise

Aan de slag: Het maken van een brandweerauto surprise is niet heel erg moeilijk. De vorm van een brandweer auto is vrij recht en daardoor is het vaak makkelijk om een kartonnen doos te vinden die voldoet aan de vorm van de brandweer surprise die jij gaat maken.

Pak een potlood en begin aan de buitenkant van de kartonnen doos brandweer surprise makenalvast een aantal lijnen uit te tekenen, een brandweer auto heeft aan de zijkant vooraan vaak drie ramen en aan de voorkant één groot voorraam, teken deze alvast uit. Teken vervolgens ook de rolluiken uit waar de brandslangen achter zitten en teken een aantal meer details zoals de brandweer strepen uit die jij op jouw brandweer surprise gaat maken.

Pak je schaar en knip de ramen uit mocht de doos nog open zijn stop dan nu alvast je cadeau naar binnen zodat je meteen goed overal overheen kan verven.

Pak rode, witte en blauwe verf en begin met het verven van de brandweer surprise. Omdat je alles van te voren al uitgetekend hebt is het nu een stuk makkelijker om alles te verven in de juiste kleur. Mocht je geen zwart papier hebben verf dan ook vier rondjes zwart zodat dit banden kunnen worden.

Laat je de brandweer surprise drogen en pak de rietjes, knip één rietje in gelijke stukjes en plak deze aan een ander rietje vast. Pak vervolgens een ander rietje en plak deze aan de andere kant. Nu heb je een ladder brandweer surprise maken voor bovenop je brandweer surprise.

Wikkel een stukje krant in blauw en rood crêpe papier en plak deze ook bovenop jouw brandweer surprise dit worden de sirenes. Nu hoef je alleen nog de ramen dicht te maken met huishoudfolie en je brandweerwagen is klaar.

Plaats een reactie