Boot surprise maken

By   oktober 1, 2014

boot surprise maken80) Boot surprise (Trireem): Heb je iemand die dol is op de Griekse oudheid? Maak dan een strijdboot surprise. Deze uitleg kan je ook prima volgen voor een pakjesboot surprise! Je moet dan alleen een paar kleine stapjes aanpassen.

  • Benodigdheden: kippengaas, kranten, verf, wc-rollen, stukje stof, karton
  • Tools: behanglijm, schaar, tang, verfkwasten
  • Verstopplek: dubbele bodem

Handleiding

Aan de slag: Maak met het kippengaas het skelet van de boot surprise, gebruik de tang om delen los te knippen en aan elkaar te “vouwen” (kijk wel uit voor je vingers! De randjes kunnen erg scherp zijn dus knip overbodige randjes weg met je tang), boot surprise makenomdat je de boot zo nog met papier-maché gaat bedekken hoef je de boot surprise niet helemaal perfect te maken, minpuntjes kan je zo corrigeren met het papier-maché

Om de ideale vorm te krijgen voor jouw boot surprise kan je het beste een aantal afbeeldingen bij de hand houden. Zodra het skelet naar wens gemaakt is beplak je deze met kranten en behanglijm (papier-maché), het is van belang om een goede dikke laag eromheen te doen op deze manier is er geen kans dat het kippengaas alsnog erdoor komt ondanks dat je alle hoekjes van te voren hebt weggeknipt kan je het beste de veiligste aanpak kiezen voor jouw boot surprise, laat hierna de boot surprise goed drogen.

boot surprise makenZodra jouw boot surprise helemaal droog is pak je het karton, deze knip je totdat hij goed en stabiel in de boot past en een open ruimte creëert die je kan gebruiken als verstopplek. Verf hierna het karton tot vloer, de wc rol en het stof (of papier) tot mast, en de boot surprise tot een prachtig schip (Bijvoorbeeld een Triteem, hiervoor moet je bijvoorbeeld voorop een oog verven, en met meerdere rietjes aan de zijkant roeispatels maken). Zet hierna de mast in elkaar en zet zowel de extra bodem en mast op de boot.

Boot surprise maken
4.5 (89.09%) 11 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *