Overzicht » Auto surprise maken

Auto surprise maken

auto surprise maken#66 Auto surprise maken: Een auto surprise maken kan in allerlei manieren gedaan worden, dit is methode twee die op deze site wordt uitgelegd. Voor een ander soort auto surprise ga dan naar Nr. 9 op deze website.  Een auto surprise is toepasselijk voor bijna iedereen die een auto heeft, je kan namelijk zijn/haar auto namaken. Een auto surprise is natuurlijk ook leuk voor elke grote auto fan.

  • Benodigdheden: Twee rijst doosjes (rechthoekig), 2x stokjes (bijvoorbeeld satéprikkers), karton, verf, kranten
  • Tools: Lijm, tape, verfkwasten, schaar, behanglijm
  • Verstopplek: Onderin de auto

Handleiding auto surprise

Aan de slag: Pak jouw twee rijstdoosjes (of andere soort doosjes in soortgelijk formaat). Stop alvast jouw cadeautje in één van de doosjes, dit wordt meteen het onderste doosje auto surprise maken voor jouw auto surprise.

Pak het andere doosje erbij en knip deze net iets kleiner dan de ander zodat wanneer je hem op de andere doos bevestigd je alsnog een motorkap en een kofferbak hebt op jouw auto surprise. Tape vervolgens dit deel vast aan het onderste doosje. Laat de onder en bovenkant van het doosje lichtelijk uitsteken zodat er een schuin voor- en achterraam ontstaat.

Je kan met karton nog meer elementen toevoegen aan jouw auto surprise, zo kan je bijvoorbeeld nog een vleugel toevoegen aan de achterkant van jouw auto surprise. Prik vervolgens nog de stokjes voor het onderste deel van de auto (kijk uit voor je cadeau). En meet nu banden af, knip hier vier van uit, je kan hiervoor het beste karton gebruiken.

Om het niet te makkelijk te maken voor de persoon op jouw lootje bedekken we het van auto surprise makenkarton gemaakte auto surprise model nu met papier-maché. Hiervoor gebruik je behanglijm en uitgeknipte stroken van een krant, breng meerdere lagen aan en laat je auto surprise vervolgens een tijdje drogen.

Zodra jouw auto surprise helemaal droog is kan je beginnen met verven, de kleur die jij gebruikt voor je auto is natuurlijk helemaal aan jou, voor de ramen zou je bijvoorbeeld een lichtere kleur kunnen gebruiken zoals licht blauw of licht grijs.

Om de auto surprise helemaal af te maken verf je auto surprise makende uitgeknipte banden zwart met zilver, je kan de banden een meer 3d effect geven door een extra rand uit te knippen en deze zwart te maken en vervolgens aan de rand van de band te bevestigen. Zodra jij tevreden bent met de banden pak je jouw lijm en lijm je jouw banden vast aan de satéprikkers (knip pas aan het einde het deel weg wat te lang is).

Plaats een reactie